Almanya: NATO operasyonunda önceliğimiz insanları Türk sahiline geri götürmek


Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, Ege'de başlayacak NATO operasyonlarında önceliklerinin mültecileri Türk sahiline geri götürmek olduğunu söyledi.

Brüksel'deki AB içişleri bakanları toplantısı öncesinde açıklama yapan Alman bakan, "Yunan-Türk sınırının işlerlik kazanması için her türlü çabayı gösteriyoruz. NATO operasyonları da kısa süre içinde başlayacak. İnsanların Türk sahiline geri götürülmesini istiyoruz. Önceliğimiz bu. Bu yapılan kadar ülkeler tek başlarına hareket etmemeli." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifaka ait gemilerin Ege'deki botları geri çevirme gibi bir görevlerinin olmayacağını fakat tehlike altındaki insanları kurtaracaklarını ve onları da Türkiye'ye iade edeceklerini söylemişti.

AB toplantısına Türkiye'yi temsilen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk de katılıyor.

"YUNANİSTAN, AVRUPA'NIN LÜBNAN'I OLMAYACAK"

Toplantı öncesinde açıklama yapan Yunanistan'ın Göçten Sorumlu Bakanı Yiannis Muzalas, "Yunanistan, Avrupa'nın Lübnan'ı olmayacak." dedi. Avusturya'nın kendilerini davet etmeden Balkan ülkeleriyle mülteci krizine karşı kararlar almasını eleştiren Muzalas, "Yunanistan tek taraflı eylemleri kabul etmeyecektir. Yoksa biz de tek taraflı olarak hareket ederiz. Önemli mali destek bile olsa Avrupa'nın insanları depoladığı bir Lübnan olmayı kabul etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Almanya: NATO operasyonunda önceliğimiz insanları Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER