Almanya'dan ikinci uyarı!

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Taksim’deki patlama sonrası İstanbul’daki Alman turistlere otellerinde kalmaları uyarısında bulundu.

Almanya'dan ikinci uyarı!

İstanbul'daki patlama sonrası, Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan İstanbul'daki Alman turistlere uyarı açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığı İstanbul'daki Alman turistlere otellerinde kalmalarını tavsiye etti.

Bakanlığın açıklamasında, Alman turistlerin otellerinde Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat ve güvenlik uyarıları ve basın üzerinden bilgileri almaları istendi.

Alman vatandaşlarına ayrıca Türk güvenlik yetkililerinin talimatlarına uymaları istendi.



İSTİHBARAT ÜZERİNE KONSOLOSLUK KAPATILMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki Alman temsilciliklerine terör saldırısı düzenleneceği istihbaratının alınması üzerine Türkiye'deki Alman vatandaşlarını olası terör saldırıları nedeniyle uyarmıştı. Bakanlık özellikle 21 Mart'taki Nevruz kutlamaları vesilesiyle saldırılar düzenlenebileceğini belirterek, bu nedenle vatandaşlarından gösteriler, insan kalabalığı ve turistik yerlere gitmekten kaçınmalarını istemişti. Terör uyarısı yüzünden perşembe günü Ankara'daki Büyükelçilik, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Ankara ve İstanbul'daki Alman Liseleri kapatılmıştı. Almanya'nın Ankara ve İstanbul'daki diplomatik temsilcilikleri pazartesi gününe kadar kapalı kalacak.  
<< Önceki Haber Almanya'dan ikinci uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER