Alperen Ocakları: Ruslar Türkmen Dağı'na fosfor bombası atarak katliam yapıyor


Alperen Ocakları Derneği Antalya İl Başkan Yardımcısı Tayfun Cansız, Suriye'de Esed güçleri ve Rus jetlerinin Türkmen Dağı'nı bombalamasını kınadı. Saldırıların bir an önce durmasını için dünyaya çağrı yaptıklarını belirten Cansız, "Birleşmiş Milletler (BM) tarafından fosfor bombasının yasak olmasına karşın Ruslar Türkmen Dağı'na fosfor bombası atarak katliam yapıyor." dedi.

Cansız, yaptığı açıklamada Alperen Ocakları'nın her zaman mazlum ve mağdur milletlerin yanında olduğunu olmaya da devam edeceğini belirtti. Cansız, Türkmen Dağı'nda Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan insanlık dışı saldırı ve katliamalara karşı Batı'nın 'duymadım, görmedim ve işitmedim' diyerek üç maymunu oynadığını savundu.

Soydaşlara karşı yapılan katliamların durması için aynı zamanda imza kampanyası da başlattıklarının altını çizen Cansız, şunları kaydetti: "Türk askerinin Türkmen Dağı'na girerek bu zulme ve katliamlara son vermesini istiyoruz. Türkmeneli'ndeki kardeşlerimize bir yandan katil Esad, bir yandan IŞİD, bir yandan PYD zulüm ederken bu zulüm kervanına Rus uçaklarının katılmasıyla bölgede yaşanan kıyım ve insanlık ayıbı dayanılması zor bir noktaya ulaşmıştır. Türkmen kardeşlerimizin üzerine BM'lerin yasakladığı fosfor bombaları atılmakta ve bölge halkı açıkça katledilmektedir. Bu milletin her daim refleksi olan Alperen Ocakları tarihin üzerine yüklediği bu görevi de layıkıyla yerine getirecektir. Alperenler, Türkmenler için gereğini yapacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Alperen Ocakları: Ruslar Türkmen Dağı'na fosfor bombası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER