Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın çok yoğun terör mesaisi başladı


Paris'teki kanlı saldırılardan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Farançois Hollande'ın terörle mücadele kapsamın uluslararası liderlerle bir dizi önemli görüşmeler gerçekleştireceği yoğun mesaisi başladı.

Bu sabah saatlerinde Elysee Sarayı'nda İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelen François Hollande, daha sonra ise Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüştü. Elysee'den yapılan açıklamada, görüşmelerde terörle mücadele ve Suriye krizinin ele alındığı belirtildi.

François Hollande'ın terör gündemli yoğun mesaisi yarın ABD'nin başkenti Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştireceği ikili görüşmeyle devam edecek. Hollande, Çarşamba günü de çalışma yemeğinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Paris'te bir araya gelecek. Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek Fransa Cumhurbaşkanı, haftanın son çalışma gününde de Paris'te İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi ağırlayacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, en yoğun görüşmelerini ise Pazar günü gerçekleştirecek. Güne, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun görüşmesiyle başlayacak Hollande, daha sonra ise Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya gelecek. Fransa Cumhurbaşkanı, haftayı ise Pazar akşamı Çin lideri Şi Cinping görüşmesiyle sonlandıracak. 30 Kasım'da Paris'te başlayacak BM İklim Zirvesi (COP21) çerçevesinde de Hollande'ın zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Elysee Sarayı'ndan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Hollande'ın IŞİD ile uluslararası mücadeleyi ve Suriye'deki durumu görüşmek üzere 24 Kasım'da Washington'a, 26 Kasım'da ise Moskova'ya hareket edeceği duyurulmuştu. Hollande da yaptığı açıklamada tüm dünyayı tehdit eden örgüte son vermek için daha geniş kapsamlı koalisyona ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmişi 350 kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın çok yoğun terör mesaisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER