Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu 1.5 yıllık çalışmalarını anlattı

Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu 1.5 yıllık çalışmalarını anlattı

Balıkesir merkez Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yaklaşık 1.5 yıllık başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlattı. Belediye binasında düzenlenlediği basın toplantısından sonra ise gazeteciler ve belediye meclis üyeleriyle birlikte ilçe sınırları içinde yapılan ve yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Ardından kırsal mahalleri ziyaret eden Kafaoğlu ve beraberindekiler, çalışmaları yerinde gördü.

Konuşmasına Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı kınayarak başlayan Başkan Kafaoğlu, basın mensuplarına ve insanlara şiddete karşı olduğunu belirterek, "İnsanların düşüncelerine katılmayabilirsiniz ama bu şekilde bir yaklaşımı ve hareketi şiddetle kınıyorum. Ayrıca bugün, 1 Ekim Yaşlılar Günü. Bütün yaşlılarımızın gününü kutluyorum. Onlara yapılacak her türlü hizmeti hakediyorlar." dedi.

Altıeylül Belediyesi'nde 17 ay önce hiç olmayan bir teşkilatın sıfırdan kurulduğunu belirten Kafaoğlu, tespit edilen hedefler doğrultusunda çalışmalara başladıklarını söyledi. İlçenin büyük bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayarak, "İlçemizin sınırları içinde 94 mahallesi var. Bunlardan 81 tanesi kırsalda. Onun için hizmet yaparken bütün mahallelere hizmet götürüyoruz. Özellikle de kırsal mahallelerimiz oldukça dağınık. 81 muhtarlık olmasına rağmen 107 yerleşim birimimiz var. Seçimden önce kırsal ve merkez mahalle ayrımı yapmadan çalışacağımızın sözünü vermiştik. Çalışmalarımız Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) başlıkları altında toplanıyor." dedi. Mahallelere yapılan park ve yeşil alanlar hakkında da bilgi veren Zekai Kafaoğlu, altısı kırsal olmak üzere 31 mahallede hizmet veren okulların bahçe düzenlemelerinin yapıldığını söyledi. Camilerin aydınlatmalarının yapıldığını da belirterek, "Ayrıca mahallelere, çocuklar için toplam 94 takım oyun grupları yerleştirildi. 32 adet açıkhava spor aletleri kuruldu, peyzaj çalışmaları kapsamında bin 230 adet oturma bankı dağıtıldı. Fen İşleri Müdürlüğümüz, toplam 403 bin 800 metrekare kilitli parke döşeme işi yaptı. 765 km. stabilize yol yapılıp ıslah edildi. Ayrıca asfalt kaplama ve yama işleri için toplam 4 bin ton asfalt kullanıldı. Çalışmalarımız kapsamında muhtarlık, konak ve okul binalarının yapım ve onarımını gerçekleştirdik. Merkez ve kırsal mahallelerimize, toplam 2 bin 334 adet çöp konteyneri dağıttık." diye konuştu. Kafaoğlu ayrıca ALGEM'in çalışmaları hakkında da bilgi verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu 1.5 yıllık çalışmalarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER