BBP'den eski Bakan Akdağ'a yalanlama

BBP'den eski Bakan Akdağ'a yalanlama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Sağlık eski Bakanı ve Erzurum birinci sıra Milletvekili adayı Recep Akdağ'ın STK temsilcileri ile katıldığı bir toplantıda, 'BBP ve SP'nin 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi destekleyecekleri' yönündeki iddiasını talihsizlik olararak değerlendirdi. BBP İl Başkanı Gözütok, BBP 1 Kasım seçimlerine kendi adıyla gireceğini belirterek, başka bir siyasi partiyi desteklemelerinin söz konusu olmadığına dikkat çekti.

Gözütok yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayın eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ESTP ( Erzurum Sivim Toplum Platformu) üyeleri ile yapmış olduğu bir toplantıda, Erzurum da Büyük Birlik Partisi ve Saadet partisinin kendilerini destekleyeceğini söylemiş. Bu iki partinin yüzde 2.5 lik oylarının AKP ye kayacağını AKP nin Erzurum da yüzde 17 kaybının bir kısmın bu şekilde telefi edileceğinden bahsetmiştir.Bilindiği gibi Büyük Birlik Partisi 81 ilde kendi ad ve amblemiyle seçimlere girmektedir. Erzurum il teşkilatı olarak da Cevat Özer, Erhan Ükelge, Serkan Korukçu, A.Samed Acar, Ahmet Eşref Yılmaz, Osman Gül listesi ile seçimlere katılmaktadır. Biz 23 yıldır kimsenim arka bahçesi olmadık. Büyük Birlik Partisi 23 yıllık temiz mazisi ile Türkiye nin 6. Partisidir. Bazı bölgelerde 2. 3. 4. 5. olmuş, her seçime katılmış, yüzde 1' se bir, yüzde 2 ise 2 oyunu almıştır. Kim ne hesap yaparsa yapsın, BBP ülke gerçeklerine göre hareket etmiştir. Kimin ne yaptığına, ne hesap içinde olduğuna bakmadan millet menfaatlerini ön planda tutmuştur. 1 Kasım seçimleri de bu seçimlerden biridir. Bu günlere ülkeyi biz getirmedik, ülkeyi seçim macerasına biz sürüklemedik, koalisyon kurulmasını biz engellemedik. Hep şunu duyduk. Size verilen oy falana gider, filana gider, boşa gider. 13 yıldır verdiğiniz oylar boşa gitmediyse ülke niye bu halde? Şimdi 13 yıllık süreçte ülkeyi içte ve dışta iyi yönetememiş insanlar bizim hakkımızda kararlar verip, bunda insanlara empoze etmeye çalışıyorlar.

Yüzde 17 kaybını 2014 belediye seçimlerinde açılım safsatasında HDP' ye peşkeş çektikleri 4 ilçe arasınlar, BBP ve SP seçmenine; 'Oyunuz HDP ye gidecek' yalanına sığınmasınlar. Bizim şerefli oylarımız kimseye gitmez, bizim hanemize şeref tablosu olarak yazılır. Sayın eski bakan ülkücüleri, milliyetçileri, Alperenleri iyi tanır. Herkes bizim baraj ve oy derdimizin olmadığını, şu kazansın bu kazansın hesabı yapmadan, millet ve ülke menfaatleri doğrultusunda, satılmadan, eğilmeden, bükülmeden siyaset yaptığımızı bilir. Büyük Birlik Partisi'nin kimseye diyet borcu da yoktur. Başımız dik, anlımız açıktır. Kimseden de korkumuz yok. Kimseye verecek tek bir oyumuz da yoktur. Hele hele 13 yılda ülkeyi uçurumun kenarına getiren AKP ye hiç yoktur. Bu ülkede 10 yıl bakanlık yapmış, camiamızı yakından tanıyan bir isimden böyle bir açıklamayı duymak bizi ziyadesi ile üzmüştür. Tabi ki bu bir temenni açıklaması olsa önemli olmaz. Fakat bizimle görüşmüş, bizim böyle bir açıklamamız varmış gibi anlatması ,algı oluşturması doğru olmamıştır. Demokrasiye de, etik kurallara da uymaz. Biz bu açıklamayı kendisine yakıştıramadık. Kendisinden bu açıklamayı düzeltmesini bekliyoruz. BBP'liler Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolunda, onun izinden, kimseye aldırmadan yoluna devam edecektir."

CİHAN
<< Önceki Haber BBP'den eski Bakan Akdağ'a yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER