Altınözü'nde içme suyu şebekesinin paslı boruları değiştiriliyor

Altınözü'nde içme suyu şebekesinin paslı boruları değiştiriliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi kapsamında Altınözü ilçesindeki şebeke yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Yıllardır bakımsızlıktan dolayı paslanmış boruları baştan sona değiştirildiğini belirten HATSU yetkilileri, Altınözü ilçesine bağlı Seferli Mahallesi'nde 90'lık borularla 950 metre yeni içme suyu şebekesinin döşendiğini ve şebeke çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte mahallenin temiz suya kavuşacağına belirtti.

İçme suyu şebekesi sorunlarının giderilmesi ve vatandaşların rahata kavuşması amacıyla, il genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerin tespit edilip projelerin hazırlandığını vurgulayan yetkililer, kesintilere neden olan kayıp-kaçak oranlarını minimum seviyeye düşürme adına da çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Yayladağı, Samandağ, Belen ilçeleri yanı sıra Altınözü'nde de hayata geçen 50 Yılın İçmesuyu Seferberliği Projesi çerçevesinde yapılan içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları sayesinde kirli ve paslı borulara veda edileceğinin altını çizdi. Yürütülen çalışmada 2 kamyon, 2 kepçe ve 11 personelin görev yaptığı açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Altınözü'nde içme suyu şebekesinin paslı boruları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER