Amasya'da yeni yapılan okula Şehit Binbaşı Kulaksız'ın ismi verildi

Amasya'da yeni yapılan okula Şehit Binbaşı Kulaksız'ın ismi verildi

Muş'ta PKK'lı teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonrasından şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın ismi, Amasya'da yaptırılan bir okula verildi.

Merzifon ilçesinde yaptırılan ve Şehit Binbaşı Aslan Kulaksız ismini alan ortaokul için açılış töreni yapıldı. Törene şehit ailesinin yanı sıra Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon İlçe Kaymakamı Ozan Balcı, 5. Ana Jet Üs Komutanı Cengiz Karacabey, İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Çomaktekin, "Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit binbaşı kardeşimiz bu ülke uğruna seve seve canını feda etmiştir. Hepimizin şehitlerimize ve gazilerimize büyük bir vefa borcu vardır. Şehitlerimizin ismini her şeyden önce kalbimizde ve dualarımızda yaşatacağız. Aynı zamanda camilerde, okullarda, sokaklarda, caddelerde ve çok güzel mekanlarda da onların isimlerini yaşatmamız son derece anlamlıdır. Bu okula şehit kardeşimizin ismini vererek ona ve ailesine vefa borcumuzu ödemeye çalıştık. Burada yetişecek sevgili öğrencilerimiz de küçük yaştan itibaren şehitlik mertebesinin ne kadar önemli olduğunu da idrak etme fırsatı bulacaklardır. Bu vesileyle Şehit Binbaşı kardeşimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi iletiyorum." dedi.

Şehit eşi Sibel Kulaksız ise eşinin isminin bir okulda yaşayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından şehit ailesi ve protokol üyeleri okulu gezerek, yetkililerden bilgi aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Amasya'da yeni yapılan okula Şehit Binbaşı Kulaksız'ın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER