Amasya Emniyet Müdürlüğü şehit başkomiser adına çeşme yaptırdı


Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık bir yıl önce Bingöl'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu adına çeşme yaptırdı.
Çeşmenin açılış törenine protokol üyelerinin yanı sıra şehidin eşi Sibel Hatipoğlu ve 2,5 yaşındaki kızı Yaren katıldı.

Emniyet Müdürlüğü bahçesine yaptırılan çeşme açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, "Kutsal görevimizi yerine getirirken bugüne kadar polis teşkilatı olarak sayısız şehit verdik. Ülke olarak sayısız şehit verdik. İçinde bulunduğumuz şu dönemde de çeşitli şehit haberleriyle üzüntülerimiz bir kat daha artmaktadır." dedi.
Polis teşkilatının terörle mücadeleyi karalılıkla devam ettirdiğini kaydeden Artunay, "Şehitlerimizin değerli aileleri sizler şehit ailesi olma şerefine ulaşmış milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahipsiniz. Devletimiz ve teşkilatımız her zaman sizlerin yanındadır. Bu güzel eserin meydana gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise "Yaklaşık bir yıl önce Bingöl'de hain bir saldırı sonucu Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Bu kardeşimiz ulvi değerler için, vatanın bölünmez bütünlüğü için, bayrak için, kutsal değerler için şehit olmuştu ve mertebelerin en yükseğine nail olmuştur. Şehidimizin ailesine tekrar sabır diliyoruz." dedi. Emniyet müdürümüz ve çalışma arkadaşlarının çok anlamlı ve asil bir davranış sergilediğini ifade eden Çomaktekin, "Şehit kardeşimizin hatırasını yaşatma adına güzel bir çeşme yaptılar. Şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatmak Türk Devleti'nin ve milletinin asli borcudur. Şehit kardeşlerimizi her tarafta yaşatacağız. Bu tür yerlerde olduğu gibi okullara ya da farklı kurumlara isimlerini vereceğiz. Bu şekilde kendilerinin aziz hatıralarını canlandıracağız. Fakat en önemlisi şehit kardeşlerimiz kalbimizde ve dualarımızda yaşayacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu adına yaptırılan çeşmenin açılışı yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Amasya Emniyet Müdürlüğü şehit başkomiser adına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER