Amerikalı akademisyen, medya baskınını Napolyon dönemine benzetti


İpek-Koza Grubu'na yapılan polis baskınına yurtdışından tepkiler gelmeye devam ediyor. Amerikalı akademisyenler, operasyonlarla basın özgürlüğüne karşı daha agresif mesajların olabileceği uyarsında bulundu.

Baskınların tehlikesine dikkat çeken ABD'nin köklü gazetecilik kuruluşlarından Araştırmacı Gazeteciler ve Editörler (IRE) Derneği Genel Müdürü ve Missouri Gazetecilik Üniversitesi öğretim üyesi Mark Horvit, "Bu tarz darbeler, Türk halkının, hükümetten ve toplumdan bilgi edinme hakkını ellerinden alıyor. Gazetecilerin tutuklanması ve haber merkezlerine baskın yapılması, Türk hükümetinin basın özgürlüğüne karşı daha agresif olacağı mesajını veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Dinges, Türkiye'de yaşananların Fransız imparator Napolyon dönemine benzetti. Napolyon döneminde 60 gazetenin kapatıldığını belirten eski gazeteci Dr. Dinges, Türk hükümetinin basına karşı tutumunda bu yansımaları güçlü bir şekilde görüyorum dedi.

John Dinges şöyle konuştu:

"Türkiye'de yaşananlar (Rusya ve Ekvador gibi ülkelerde olduğu gibi) Napolyon'un 1800'lü yıllarda 60 gazeteyi kapatması ve yabancı gazetelerin Fransa'da dağıtılmasının engellenmesi gibi eylemleri ve söylemlerini akıllara getirdi. Napolyon o zaman kendi çıkarlarına zıt hareket eden gazetelere izin vermeme kararlılığını göstermişti. Türk hükümetinin basına karşı hareketlerinde (tutumunda) bu yansımaları güçlü bir şekilde görüyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Amerikalı akademisyen, medya baskınını Napolyon dönemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER