Anadolu Üniversitesinde pankart gerginliği


Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde, Yüksek Öğretim Kurulu'nun(YÖK) kuruluş yıl dönümünü olan 6 Kasım'da protesto etmek amacıyla öğrenciler tarafından asılan pankarttan dolayı öğrencilerle, çevik kuvvet ve özel güvenlikçiler arasında gerginlik yaşandı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre yerleşkesinde bulunan yemekhane önünde toplanan bir grup öğrenci Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıl dönümünü olan 6 Kasım'da planladıkları eylem için afiş astı. Afişlerin kaldırmasını isteyen özel güvenlikçiler ile öğrenciler arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü.
Olayların büyümesi üzerine üniversiteye çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar geldi. Polis ekipleri öğrencileri bir süre afişleri sökmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı, ancak girişimler sonuçsuz kalınca bu sefer öğrenciler ile çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşandı.
İlk olarak yemekhane içine giren çevik kuvvet ardından yemekhane dışına çıkan öğrencilere müdahale ederek dağılmalarını sağladı. Bir süre sonra öğrenciler yeniden yemekhane önünde toplanarak, kaldırılan afişlerin yerine yenilerini astı. CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu Üniversitesinde pankart gerginliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER