Ankara'da düzenlenecek 'emek, barış ve demokrasi' mitingine Bursa'dan çağrı


DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 10 Ekimde Ankara'da düzenlenecek 'emek, barış ve demokrasi' mitingine Bursalıları davet edildi.

Heykel'de düzenlenen basın açıklamasında konuşan TMMOB il koordinasyon kurulu sekreteri Remzi Çınar, "10 Ekimde Ankara'da emek, barış ve demokrasi mitinginde buluşuyoruz. Savaşa inat, barış hemen şimdi. Sesini yükseltmek üzere." dedi.

7 Haziran genel seçimleri sonrasında yasal meşruiyetini kaybeden iktidarın ülkeyi kan gölüne çevirdiğini belirten Çınar, "Bütün ilerici demokratik toplumcu güçleri ve bütün bileşenlerimiz dostlarımızı, DİSK KESK TMMOB ve Türk Tabipler Birliğinin çağrısı ile 10 Ekim 2015 günü Ankara'da savaşa inat barış hemen şimdi, emek barış ve demokrasi mitinginde buluşmaya, toplumsal sorumluluklarımızı birlikte üstlenmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu. Remzi Çınar, bu kapsamda 9 Ekim Cuma günü saat 23.50'de Fomara meydanı ve BAOB önünden araç kaldırılacağını sözlerine ekledi.

1 KASIM SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Basın açıklamasına katılan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'da şunları söyledi: "Burada emekten yana, barıştan yana, demokrasiden yana kitlesel bir gösteri ile talepleri bir kere daha haykıracağız. Özellikle bu mitingin adını emek, barış ve demokrasi mitingi koyduk. Gerçekten de bu üçünün de irdelenmesi üçü ile de ve siyasal zeminlerde ve süreçlerde yeni bir tartışma yapılması ve yeni bir şekillenmenin oluşması gerekiyor. Onun için 1 Kasım seçimleri çok önemlidir. Onun için emek, barış ve demokrasi sürecini öne çıkaracak alan etkinlikleri de son derece önemli."
Ardından basın açıklamasında bulunanlar, "Savaşa hayır barış hemen şimdi." ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları attı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da düzenlenecek 'emek, barış ve demokrasi' mitingine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER