Ankara'da 'Maskeli Beşler'e operasyon


Ankara'da asayiş büro amirliği ekipleri 'Maskeli Beşler' adını verdikleri bir hırsızlık şebekesine operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 20 ayrı markette sigara, para ve içki hırsızlığına karıştıkları tespit edilen 11 şahıs yakalandı. Şahıslarla birlikte çalınan hırsızlık malları da ele geçirildi.

Ankara Sincan'da iddiaya göre değişik tarihlerde yaklaşık 20 markette meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerini yakalamak için Sincan asayiş büro amirliği ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda şahısların tanınmamak için yüzlerini kar maskesi ile kapattıkları ve girdikleri iş yerlerinin kapılarını levye ile kırmak suretiyle içeri girdikleri ve iş yerlerinde sigara, para ve içki çaldıklarını tespit etti.

Şahısların hırsızlık olayında kullandıkları aracın kiralık olduğunun tespitinin ardından plaka tespiti için yaklaşık 20 günlük titiz bir çalışma sürdürüldü ve yapılan incelemede söz konusu aracın hırsızlığın meydana geldiği zamanlarda olay yerinde bulunduğu tespit edildi. 17 Kasım tarihinde yapılan operasyon neticesinde 'Maskeli Beşler' olarak adlandırılan S.T, C.Ö, T.H.K, E.E, Ü.B, K.Ç, Ç.Ç, F.B, M.T, Ü.L, ve C.B, isimli şüpheliler çalmış oldukları suç eşyaları ile birlikte yakalandı.

Şahısların polis refakatinde hırsızlık olaylarını gerçekleştirmiş oldukları iş yerlerini birer birer gösterip suçlarını itiraf ettikleri belirtildi. Şahısların ayrıca Sincan'dan çalmış oldukları sigara ve içkileri Altındağ'da bulunan bir markete sattıkları tespit edilirken, söz konusu markette yapılan aramada çok sayıda sigara ve içkiler bulundu ve market sahibi de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 3'ü tutuklandı 4'ü de serbest bırakıldı. Ayrıca 3 şahsında yakalanması için arandığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da 'Maskeli Beşler'e operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER