Ankara'daki katliam Belçika basınında geniş yer aldı


Ankara'da düzenlenen kanlı terör saldırısı ve sonrasındaki tüm gelişmeler Belçika medyasında da yankı buldu. Ankara'daki tren garı kavşağında yaşanan patlamaları Belçika gazeteleri manşetten verdi.

DE STANDAARD: TÜRKİYE KALBİNDEN VURULDU

De Standaard, Pazar gününe kadar ölü sayısının 120'ye kadar çıktığını ve 200 kadar yaralı olduğunu yazdı. Yaralananların ve ölenlerin çoğu HDP'li olduğunu yazan gazete son zamanlarda yükselişte olan partinin hedef tahtasında olduğunu ifade etti.

DE MORGEN: SALDIRININ ARKASINDA IŞİD VAR

De Morgen, saldırıların arkasında muhtemelen IŞID terör örgütünün olduğunu ve Türkiye hükümeti kaynaklarına göre 95 kişinin öldüğünü 250 kişinin de yaralandığını yazdı. Fakat mitingi organize edenlerin vermiş olduğu bilgilere göre 128 kişinin öldüğüne yer verdi.

HET BELANG VAN LİMBURG: TÜRKİYE ŞOKTA

HDP partisi yetkililerin ifadelerine yer veren HBVL gazetesi, 128 kişinin öldüğünü yazdı. Saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini de söyleyen gazete, çoğu vatandaşların hükümeti sorumlu tuttuğunu söyledi.

HET NİEUWSBLAD: ERDOĞAN'IN ZARARINA DEĞİL

Het Nieuwsblad barış buluşmasının kan gölüne çevrildiğini yazarken Katolik Leuven Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye'yi yakından tanıyan Dirk Rochtus'ın söylediklerine yer verdi. Rochtus, Türkiye'nin IŞİD'i vurmasının ardından terör örgütü üyeleri de Türkiye'yi Ankara'da vurduğunu söyledi. Erdoğan'ın bu tür eylemlerinin içinde olduğuna inanmadığını söyleyen Rochtus, "Ama bu tür terör olayları Erdoğan'ın zararına olduğuna inanmıyorum." şeklinde açıklamalarına yer verdi.

HET LAATSTE NİEUWS: BARIŞ İSTEDİLER ORTALIK KAN GÖLÜNE ÇEVRİLDİ

Het Laatste Nieuws gazetesi yine 95 kişinin öldüğünü 250 kişinin de yaralandığını yazdı. Barış mitingi için toplanan siviller kendilerini kan gölünün içerisinde bulduklarına yer verdi. Barış bayraklarının sallandığı mitingde daha sonra o bayraklar ile cesetlerin üzerinin örtüldüğünü yazan gazete saldırının gerçekleşeceği daha önce Twitter'da duyurulduğunu öne sürdü.

LE SOİR: ANKARA SALDIRISI TÜRK TARİHİNİN EN KANLI SALDIRISI

Resmi rakamlara göre 95 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran Le Soir haberinin spotunda HDP'nin tahminine de yer vererek ölü sayısının 128 olabileceğini paylaştı. Patlamanın Barış Manifestosu sırasında gerçekleştiği vurgulanan haberde erken seçime 3 hafta kala yapılmasına dikkat çekildi. Haber, Türk yetkililerin PKK, IŞİD ve DHKP-C'den şüphelendiği bilgisiyle sonlandırıldı.

LA LİBRE BELGİQUE: ERDOĞAN, ANKARA SALDIRISININ ARDINDAN KİNLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

"Türkiye'nin tarihinin en kanlı saldırısına" maruz kaldığın okurlarına duyuran La Libre Belgique haberine "Peki ya Recep Tayyip Erdoğan Nerede?" sorusuyla başladı. Sokaklar isyanda alt başlığının atıldığı haberde birçok farklı kesimin saldırının faturasını Erdoğan'a kestiği vurgulanarak "400 vekili verin, bu iş huzur içinde bitsin" şeklindeki ifadeleri hatırlatıldı.

METRO: TÜRKİYE ŞOKTA

Saldırının detaylarını okurlarıyla paylaşan Metro gazetesi ise kimsenin şu ana kadar saldırıyı üstlenmediğini ifade etti. Haberde Demirtaş'ın "Katil bir devletin mafyaya dönüşmesi" şeklindeki ifadeleri yer aldı.

RTBF: ANKARA SALDIRISINDA 86 ÖLÜ, 200 YARALI VE 3 GÜN YAS

Haberi yayınladığı video görüntüleriyle duyuran devlet kanalı RTBF olayın nasıl geliştiğini ve an itibariyle eline geçen son resmi rakamları içeren bir haber yayınladı. 1 Kasım erken seçimlerine atıfta bulunulan haberde 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan çatışmaların sonucunda Ankara saldırısının vuku bulduğu ifade edildi. Haber eylemcilerin olay yerine ambülanstan önce dahil olan çevik kuvvetlere tepki göstermesi sonucu kısa süreli arbede yaşandığı bilgisiyle sonlandırıldı.

LEVİF : ERDOĞAN MESUL

Saldırının birkaç saat ardından HDP bürosundan çıkan "Erdoğan olayların tek mesulüdür" kanaatini HDP Milletvekili Beyza Üstün'ün ağzından veren Le Vif Dergisi, Üstün'le yapılan röportaja yer verdi. "Nasıl bu kadar eminsiniz?" sorusuna cevap veren Üstün, "Bu senaryo 3 seferdir tekrarlanıyor. Bu imzaları tanıyoruz." cevabını verdi.katliam-Belcika-basininda-genis-yer-aldi-1906095.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki katliam Belçika basınında geniş yer aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER