Ankara'daki terör saldırısına ilişkin tutukluların sayısı 15'e çıktı


Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutukluların sayısı 15'e çıktı.

17 Şubat Çarşamba günü meydana gelen patlama ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün 2'sı İstanbul'da 1'i Ankara'da olmak üzere 3 kişi daha gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilen 3 kişiden biri savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, bir kişi tutuklanma istemi ile bir kişi ise adli kontrol istemi ile Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerde Hasan A.'nın 'silahlı terör örgütüne yardım etme, resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol şartı ile sevk edilen diğer şüpheli hakkında ise adli kontrol şartının uygulanmasına hükmetti.

Hasan A.'nın tutuklanması ile birlikte patlamaya ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutukluların sayısı 15'e çıktı.

Daha önce tutuklanan 14 kişiden Kutbettin O., Metin A., Muharrem C., Hüseyin K., Hüseyin T., Metin O., Bahri D. ile Ahmet K., 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, nitelikli şekilde kasten öldürme (28), nitelikli şekilde kasten öldürmeye teşebbüs (81) ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve el değiştirme suçlarından tutuklanmıştı.

Yeni şüphelilerden Metin A. 'resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu ve kuruluşları tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlamaları ile tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler Mustafa B., Turgut K., İsmail İ., Metin C., Hüseyin G. ve Murat K. ise 'silahlı terör örgütüne yardım etme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu ve kuruluşları tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlarından tutuklanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısına ilişkin tutukluların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER