Ankara'daki terör saldırısında 9 kişi 'devletin birliğini bozma'dan tutuklandı


Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yürütülen soruşturmada tutuklanan 14 kişiden 9'u devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçlaması ile yargılanıyor.

Ankara'da Çarşamba gün meydana gelen terör saldırısı sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. İstanbul, İzmir ve Ankara olmak toplam 10 ilde operasyon yapıldı. Operasyonlar sonrasında gözaltına alınan 21 dün Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli 4 savcıya ifade veren 21 şüphelinin savcılık işlemleri dün gece saat 23:30'a kadar devam etmiş. İşlemlerin ardından 21 kişiden 14'u tutuklanma talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edilirken, 7 kişi ise savcılık sorgusunun adından serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi hakimlik sorgusunun ardından 14 kişinin tamamı tutuklandı. 14 kişiden Kutbettin O., Metin A., Muharrem C., Hüseyin K., Hüseyin T., Metin O., Bahri D. ile Ahmet K., 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, nitelikli şekilde kasten öldürme (28), nitelikli şekilde kasten öldürmeye teşebbüs (81) ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve el değiştirme suçlarından tutuklandı.

Yeni şüphelilerden Metin A. 'resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu ve kuruluşları tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlamaları ile tutuklandı. Diğer şüpheliler Mustafa B., Turgut K., İsmail İ., Metin C., Hüseyin G. ve Murat K. ise 'silahlı terör örgütüne yardım etme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu ve kuruluşları tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlarından tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısında 9 kişi 'devletin birliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER