Ankara saldırısında ölen ODTÜ'lü öğrenciye mezun olduğu okuldan vefa


Ankara'da yaşanan hain terör saldırısında şehit olan üniversite öğrencisi Ozancan Akkuş'un adı mezun olduğu Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nda yaşayacak. Genel Müdür Müfit Taşıyar, Akkuş'un isminin kurumlar bünyesindeki spor salonuna verileceğini duyurdu.

Akkuş için düzenlenen anma töreninde konuşan Taşıyar, "Önümüzdeki süreçte büyük bir spor kompleksi yapılacak ve Ozan Can'ın ismi burada yaşatılacak." ifadelerini kullandı. Akkuş'un sınıfın en başarılı öğrencilerinden birisi olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Fatoş Besnili de "Çakmak çakmak gözleri vardı. Gözlerinden zekâ fışkırırdı. Yüzü her zaman gülerdi. Kendinden emin tavırları başarılarıyla kısa sürede kendisini belli etti. Hayatımda iz bırakan unutamadığım öğrencilerimden birisi oldu. Çocuktu ama zaman zaman büyük bir insan gibi olgun davranırdı. Şarkı söylemeyi gitar çalmayı çok severdi. Teneffüslerde arkadaşlarına gitar çalardı. Herkes başına toplandığında Eftalya adlı parçasını çalar söylerdi. Bir gün kendi bestesi olan çok güzel bir şarkı söylemişti bize. Üçüncü sınıfta Türkiye geneli yapılan bir sınavda Nur Neyal ve Onur Başoğlu ile birlikte Türkiye birincisi olmuştu. Daha üçüncü sınıftayken lisenin İngilizce tiyatrosunda rol aldı. Bu görevi büyük bir özveri ve başarıyla yerine getirdi. Senin anlatılacak daha nice yönlerin vardı. Sen yapabileceklerinin en iyisini yaptın, başarıdan başarıya koştun. Daha da yapacak çok ideallerin vardı. Bu ülkenin senin gibi gençlere çok ihtiyacı vardı. Ama biz seni koruyamadık. Seni unutmayacak ve unutturmayacağız." dedi.

GKV basketbol takımının da kaptanlık görevini başarıyla sürdüren Akkuş'un takımı sürekli şampiyonluğa taşımak için gayretler sarf ettiğini ve bunu başardığını ifade eden GKV Özel Okulları Basketbol Antrenörü Vedat Oğuzcan da "Çok işler başardık. Arkadaşlarına dostluk ve paylaşmak adına çok şey öğretti. Ozan Can'ın yaşamında başaramam ve kaybetmek kelimeleri yoktu. Liderdi, örnekti, uzun yıllar okul ve kulüp basketbol takımlarının başarılı olması için elinden gelenin fazlasını yaptı." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara saldırısında ölen ODTÜ'lü öğrenciye mezun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER