Ankara Sanayi Odası: Büyüme ve eylem planı moral verdi


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, üçüncü çeyrek büyüme rakamı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan eylem planının sanayiciye moral verdiğini söyledi.

Özdebir, "Büyüme beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Beklentiler, büyümenin yüzde 3'e yakın olacağı
yönündeydi. Ekonominin harcamalar tarafına baktığımızda görünen o ki iç tüketimdeki nispeten güçlü artış ve devlet harcamalarındaki yüksek artış bu büyümeyi desteklemiştir. Diğer yandan, sabit sermaye yatırımlarındaki düşüş de ekonominin yatırım tarafında sorunların devam ettiğini göstermektedir. Net ihracat ise küçük de olsa büyümeye pozitif katkı yapmıştır, ancak bu artış ihracat artışından değil ithalattaki düşüşten kaynaklanmıştır." dedi.

Sanayi üretimindeki düşük büyümeye dikkat çeken Özdebir, "Yatırımlardaki düşüş alarm vermektedir. Ancak, ihracatın az olduğu ve sanayi üretimindeki büyümenin düşük olduğu bir ortamda buna şaşırmamak gerekir. Diğer yandan yatırımlardaki düşüş, yatırım ortamını iyileştirecek tedbirlerin de ne kadar acil olduğunu da göstermektedir." ifadelerini kullandı.

"EYLEM PLANI, İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYAN REFORMLAR İÇERİYOR"

ASO Başkanı, Başbakan Davutoğlu tarafından bugün açıklanan eylem planının iş dünyasının beklentilerini karşılayan reformlar içerdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu reformların arasında yatırım ortamını iyileştirecek reformları yer almaktadır. Özellikle KOBİ'lere pozitif ayrımcılık yapılacak olması memnuniyet vericidir. Ayrıca, işgücü piyasasını esnekleştirecek reformların yapılacak olması da iş dünyasının yıllarca dile getirdiği talepleri
karşılamaya yöneliktir. Asgari ücretin 1.300 liraya çıkarılmasının rekabet gücümüz üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alacak bir düzenleme yapılacak olması da iş dünyasının öncelikli talepleri arasında yer almaktadır. Ancak, verilecek desteğin boyutu ve tarihi açıklansa daha da iyi olurdu diye düşünüyorum."

Nurettin Özdebir, yapılacak reformların içeriğinin de çok önemli olduğunu anlatatı. Özdebir, ilgili mevzuat için iş dünyasının görüşlerine başvurulması ve uygulamaya dökülmesi halinde sonuçların çok daha olumlu olacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Sanayi Odası: Büyüme ve eylem planı moral verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER