Ankara Üniveristesi'ndan bazı öğrenciler rektörlüğü bastı

Ankara Üniveristesi'ndan bazı öğrenciler rektörlüğü bastı

Ankara Üniveristesi'nde (AÜ) okuyan bir grup öğrenci, 26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecekleri etkinliğin 'elektrik kesintisi' gerekçesiyle rektörlük tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.

Rektörlük birasını basan öğrenciler oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı ile 'salon talebi' için görüşme yaptı. Yaklaşık bir saat sonra sempozyumun, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleşmesine karar verildi.

Ellerinde kitaplarla rektörlük binasında oturarak, kitap okuma eylemi yapan grup, rektör ile görüşmek istediklerini söyledi.

"Aç kapıyı Erkan İbiş, elektriği tamire geldik" yazılı döviz de açan kalabalık adına konuşan bir öğrenci, "Rektörlük salon vermiyorsa biz de rektörlükte etkinlik yaparız. Bugün burada düşünce ve kitap topluluğu, düşünce ve edebiyat topluluğu olarak toplandık. Rektörlük daha önceden duyurduğumuz Aydınlanma Sempozyumu'muza salon vermedi, verdiği salonları iptal etti. Biz de talebimizi iletmek için samimi bir şekilde geldik, rektör hocamızdan görüşme talep edeceğiz. Daha önceden salon verilip sonra iptal etmek öğrencilerin kabul edebileceği bir şey değil. Burada aydınlanmanın yasaklanması var. Burası Cumhuriyetin ilk üniversitesi Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu'ları çakarmış üniversite. Atatürk'ün kurduğu üniversitedir. Bu üniversitede aydınlanma sempozyumu yasaklanamaz, düşünce de edebiyatta yasaklanmaz." dedi.

Ayrıca Ankara Üniversitesi'nin bu değerleri sahiplenmesi gereken bir üniversite olduğu belirten aynı öğrenci, "Üniversitenin salonu iptal etme gerekçesi, 'elektrik kesilmiş, elektrikte arıza varmış'. Biz gerekirse el fenerlerimizle etkinliğimizi yaparız, gerekirse elektriği tamir ederiz. İki günümüz var, tesisat yeniden düşeriz." ifadelerini kullandı.

Rektörlük binasında oturan öğrenciler, 'Trafoya kedi girmiş, elektrik kökten girmiş, yalana vah yalana' şeklinde alkışlar eşliğinde rektörlüğün kararını protesto etti.

Öğrenciler, bir süre bekledikten sonra rektör yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı ile 'salon talebi' için görüşme yaptı. Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından sempozyumun, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleşmesine karar verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Üniveristesi'ndan bazı öğrenciler rektörlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER