ANSİAD Başkanı Eroğlu: Birinci gündem hukuk, demokrasi, ekonomik kalkınma olmalı

ANSİAD Başkanı Eroğlu: Birinci gündem hukuk, demokrasi, ekonomik kalkınma olmalı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, seçimlerin geride kaldığını belirterek artık herkesin birinci gündeminin iç huzur, terör, demokratikleşeme, hukuk sistemi ve ekonomik kalkınma olması gerektiğini vurguladı.

Ali Eroğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçim'in ardından yaptığı değerlendirmede, ülkenin 'birlik, dilki ve bütünlüğe' ihtiyacı olduğunu söyledi. İnsanların can ve mal güvenliği içinde işlerinin sahibi olması, yatırım ve üretimle istihdamın artırılması, ekonominin büyütülüp refahın yükseltilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Artık hepimiz için birinci gündem maddeleri iç huzur ve terör, demokratikleşme ve hukuk sistemi ve ekonomik kalkınma olmalıdır. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalanacağına inanıyoruz." dedi.

En kısa zamanda 'barış ve reform' öncelikli yeni bir döneme girilmesi gerektiğini kaydeden ANİSAD Başkanı, "Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yoktur. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. İnanıyoruz ki bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve hayata geçirilmesi gereken ekonomik ve yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır. Yeni hükümetin programı ve bu programa dayalı olarak uygulamadaki öncelikleri çok önem taşımaktadır. Ekonomide yavaşlayan çarkı hızlandırmak kolay değildir. Ama bu bir zorunluluktur. Artık, seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorundayız. Ekonomi için istikrar çok önemlidir. Siyasal tartışmaları sonlandırıp işe güce odaklanmamız gerekmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Küresel piyasalardaki gelişmeler ve içerideki siyasi belirsizlik sebebiyle 2015'in ekonomide 'kayıp bir yıl' olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: "Zaman kaybetmeden istikrarı sağlayan, ekonominin önünü açan, üreticiyi destekleyen iç ve dış politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz. 2016'yı da kaybetmek istemiyoruz Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl için atağa kalkacağına ve yeni süreçte yatırım ortamının daha da iyileşeceğine inanıyoruz. Yeni hükümet, yatırım ortamının iyileştirilmesi için adımlar atacaktır. Daha popülist söylemler yerine daha ciddi politikalar geliştirilecektir. Öte yandan kutuplaşmanın, gerginliğin faturasını toplumun tüm kesimleri ödemektedir. Bu nedenle kurulacak AK Parti hükümetinin çözüm odaklı yaklaşımlarla tansiyonu düşürmesini bekliyoruz."demokrasi-ekonomik-kalkinma-olmali-1927236.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber ANSİAD Başkanı Eroğlu: Birinci gündem hukuk, demokrasi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER