Antalya'daki kültür turlarına turist ilgisi azaldı


Rus turist azlığı, Antalya'da tarihi ören yerlerinde kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına ilgiyi de azalttı. Kültür turlarında, bir önceki yıla göre Rus turistlerde yüzde 40 düşme oldu.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov, geçen yıl Antalya bölgesinde 22 bin turistin kültür turuna çıktığını, bu yıl ise sayının 13 bin 200 olduğunu söyledi. Bir önceki yıla göre 8 bin 800 kayıp olduğunu belirten Baranov, Rusların Antalya bölgesinde en çok ilgi gösterdiği tarihi ören yerlerinin Side'de Apollon tapınağı, Side Antik Tiyatro, Selge, Seleukeia, Xanthos ve Myra antik kentleriyle Patara Meclisi olduğunu ifade etti. Baranov, "Rus turistler, kültür turlarına geçen yıla göre az ilgi gösterdi. Bu sene Ruslar, kültür turunda Mısır, İtalya ve Yunanistantercih etti." diye konuştu.

ALMAN TURİSTLER DE AZALMA YÜZDE 20

Es Es Turizm Seyahat Acentesi sahibi Levent Akgün ise kültür turlarındaki Alman turist azalmasının, bir önceki yıla göre yüzde 20 olduğunu söyledi. Bu sene kötü bir turizm sezonu geçirdiklerini belirten Akgün, "Geçmiş yıllarda Alman turistlerin kültür turlarına ilgisi çok yüksekti fakat bu sene düşük oldu. Başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin, tarihi ören yerleri turlarına ilgisi azalıyor. Kültür turunda, son 20 yılın en kötü sezonunu geçirdik." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'daki kültür turlarına turist ilgisi azaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER