Antalya Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na haciz geldi


Antalya Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın (MESO) 3 aracı ile ile dört katlı binasına haciz geldi. MESO Başkanı Hasan Çelik'in makam aracı da haczedilen araçlar arasında bulunuyor.

Çelik, makamında basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, makam aracı dahil olmak üzere 3 araç ile oda binasına haciz geldiğini açıklayan Çelik, "Antalya 10. İcra Müdürlüğü 2016/1276 esas sayılı icra dosyasından dolayı odamızın banka hesaplarına bloke koydu. Odamızın hizmet binasına ve araçlarımıza haciz konuldu." dedi.

İki bankanın haciz işleminin kendi dönemleriyle ilgili olmadığını belirten Çelik, 400 bin lira borcun eski yönetimin Manavgat Esnaf Ticaret Şirketi (MEST) ile ilgili olduğunu kaydetti. Yeni yönetimin 11 Ocak 2014 tarihinde yapılan genel kurulda seçildiğini ve 16 Ocak tarihinde görevi devraldığını kaydeden Çelik, MESO'yu devraldıktan sonra MEST ile ilgili bilgilere baktıklarını, 28 Şubat 1997 yılında kurucu ortak olunan şirkete 5 Şubat 1998 tarihinde hisse alımı yapılmış olduğunu gördüklerini, odalarının yüzde 42 hissesine sahip olduklarını söyledi.

19 yıldır MEST'ten odalarına hiç bir şekilde kar payı aktarımı olmadığının altını çizen Çelik, bunu da eski oda başkanı Atilla Yıldız'a söylediklerini, oda olarak söz sahibi olamayacakları bir şirkette hisselerinin olmasının bir anlam ifade etmediğini dile getirdiklerini vurguladı. Çelik, "Uzun süren görüşmelerden sonra 11 Mart 2015 tarihli yönetim kurulu kararı ve 1 Temmuz 2015 tarihinde noter satışıyla hisselerimizi eski başkan Atila Yıldız, Hüsnü Kubilay Bulut ve Ramazan Ünal'a eşit bir şekilde 300 bin lira karşılığında devrettik. Bu paranın 100 bin lirasını tahsil etti, bugün itibariyle geriye kalan 200 bin lira olarak bu şahıslardan oda olarak alacağımız bulunmakta. 100 bin liralık geçmiş alacak içinde Manavgat İcra Müdürlüğü'nde gerekli işlemleri başlattık. Geriye kalan 100 bin liralık alacağımızın vadesi dolmamış olup vadesinde ödeme yapılmadığı takdirde yasal işlem yapılacaktır. Eski oda başkanı Atila Yıldız Garanti ve Akbank'a oda olarak süresiz kefil olmuştur. İki banka dışında kefaletimiz olan banka olup olmadığını bilmiyoruz." diye konuştu.

SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

MESO'nun yarı resmi bir kurum olduğunu hatırlatarak belli kanunlarla yönetildiğine dikkat çeken Çelik, esnaf ve sanatkarların 5362 Sayılı Kanuna göre yönetildiğini anımsattı. Kanunda oda başkanının yetkilerinin belirtilmiş olduğunu ifade eden Çelik, başkanın genel kurul ve yönetim kurulu kararlarını uyguladığını, kanunun 54. maddesine göre ise esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarını temsil ve ilzama yetkili olduğunu kaydetti. Çelik, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Başkanın bulunmadığı zamanlarda, yönetim kurulunca yetkilendirilmiş olan başkan vekili temsil ve ilzam eder. Esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarını, başkan veya başkan vekili ile genel sekreterin müşterek imzaları bağlar demektedir. Bizde yapmış olduğumuz incelemelerde borçlanma ve kefil olmak için yönetim kurulu kararı olmadığını gördük. Eski başkanın yönetim kurulu kararı ve genel sekreterin imzası olmadan müteselsil kefil olarak borçlara imza attığı için avukatlarımız aracılığıyla menfi tespit davası açtık. Aynı mahkemeden karar çıkartarak bankaların blokedeki paralarımızı dava bitimine kadar çekememeleri için yüzde 15 teminat yatırdık. Eski başkan Atila Yıldız hakkında 25 Mart tarihinde Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduk." CİHAN
<< Önceki Haber Antalya Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na haciz geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER