AP'den Digiturk tepkisi: Şiddetle kınıyorum


Avrupa Parlamentosu üyesi İsveç milletvekili Anna Maria Corazza Bildt, Digitürk'un muhalif TV kanallarını susturmasına tepki gösterdi. AP'nin en büyük grubu Hristiyan Demokratların üyesi Corazza Bildt, "Digitürk'ün kararını şiddetle kınıyorum." dedi.

Türkiye'nin üyeliğini kuvvetle destekleyen az sayıdaki Hristiyan Demokrat milletvekili arasında yer alan Corazza Bildt, iktidarın medyaya yönelik tavrının 'demokrasi, AB değerleri ve hukukun üstünlüğü' ile çelişiğini vurguladı. Türkiye'ye hareket etmeden önce CİHAN'a konuşan Corazza Bildt, 1 Kasım seçimleri ile ilgili uyarı yaptı. "Birçok defa ifade etttiğim gibi, 1 Kasım seçimleri adil ve hür olmalı. Bu, ifade hürriyetini de kapsıyor." dedi.

Türkiye'nin Suriyeli mültecileri barındırmasını takdir ettiklerini, Avrupa'nın daha fazla yardım etmesi gerektiğini vurgulayan İsveç milletvekili, "Ancak mültecilerle ilgili müzakereler basın hürriyetine saldırılarla ilgili endişelerimizi gölgelememeli. İkisi farklı konular." dedi.Digiturk-tepkisi-Siddetle-kiniyorum-1903123.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AP'den Digiturk tepkisi: Şiddetle kınıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER