Apartmandaki yangında can pazarı


Çorum'da 4 katlı bir apartmanda çıkan yangında can pazarı yaşandı. Yoğun duman nedeniyle balkonlarda mahsur kalan çok sayıda vatandaş, itfaiyenin girişimleriyle kurtarıldı.

Mimar Sinan Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında bulunan depoda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangının ardından apartmanın içini yoğun bir duman kapladı. Alt katlardakiler dışarı çıkarken, 10'u çocuk 16 kişi diğer dairelerde mahsur kaldı. Birinci katta oturan bir kadın duvara dayanan merdivenle kurtarıldı. Üst kattaki vatandaşlar ise kendilerini balkona atarak çaresizce itfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi.

Dumanların yükselmesi nedeniyle balkonda bekleyen vatandaşların nefes almakta güçlük çektiği görüldü. Korkudan ağlayan küçük çocukları anneleri teselli etmeye çalıştı. Bodrum katta oturan ve demir parmaklıklar nedeniyle dışarı çıkamayan Sinem Kartal ve 2 çocuğunun imdadına çevreden gelen vatandaşlar yetişti. Nefes almakta zorlanan aile, demir korkulukların eğilmesi ile dışarı çıkarıldı.

İtfaiye ekipleri bodrum kattaki yangına müdahale ederken, merdivenle üst katlarda bulunan vatandaşlar kurtarıldı. Duman nedeniyle zor anlar yaşayan 4'ü çocuk 9 kişi itfaiye merdiveni ile aşağı indirildi. Küçük çocuklar sağlık görevlilerin kucağında ambulanslara taşındı.

Dumandan etkilenen 16 kişiye ilk müdahale 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı. Toplam 5 kişi ise Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yangın söndürüldükten sonra okuldan eve gelen bir kız öğrenci annesinden haber alamayınca gözyaşlarına boğuldu. Annesinin dışarıda olduğu gören küçük kız ağlayarak annesine sarıldı.

Yangın haberini camide aldığını söyleyen Sami Yalçın, "Camiye gitmiştim. Çocuğum 'baba sığınakta yangın var' diye telefon etti. Bende koşarak geldim. Apartmandan çıkarabildiklerimizi çıkarttık ama duman nedeniyle bir daha içeri giremedik" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Apartmandaki yangında can pazarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER