APEC'te Çin, IŞİD'i sert bir dille kınadı


Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) 23. Liderler Zirvesi'ne katılan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, terör örgütü IŞİD'in, rehin tuttuğu Çinliyi infaz etmesi karşısında, "Bu vahşi eylemi sert bir dille kınıyoruz." dedi.

APEC'te Xi, infaz edilen Çin vatandaşının yakınlarına başsağlığı diledi. Çin medyasına göre, terörizmin insanlığın ortak düşmanı olduğunu vurgulayan Xi, ülkesinin her türlü terörizme karşı çıktığına kaydetti. Xi ayrıca, insanlığın tahammül sınırlarını zorlayan terör ve şiddet olaylarına kararlılıkla darbe indireceklerini de ifade etti.

Çin Başbakanı Li Keqiang da, yurtdışındaki Çin vatandaşları ve Çinli kuruluşların güvenliğini korumak için tüm olanaklarını kullanacaklarını açıkladı.

Bu arada Çin Dışişleri Bakanlığı da infazı doğruladı. Bakanlık infaz edilen Çinlinin kimliğini açıkladı. Fan Jinghui adlı Çin vatandaşı ile bir Norveçli, IŞİD tarafından Eylül ayında rehin alınmıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Fan'ın rehin alındığı haberinin ardından kendisini kurtarmak için tüm çabaları denediklerini; ancak IŞİD'in temel insan ahlakını hiçe sayarak, Fan'ı vahşice öldürdüğünü belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber APEC'te Çin, IŞİD'i sert bir dille kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER