Rusya, Çin'e 24 adet savaş uçağı satacak


Rusya, Çin'e 24 adet çok amaçlı kullanılabilen Su-35 savaş uçaklarından satacağını açıkladı. Uçakların satışı için 2 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

Rusya'nın sivil ve askeri teknoloji ürünlerinin üretimine ve ihracatına yardımcı devlet kuruluşu Rostehnologiya (Rosteh) yetkililerinde Viktor Kladov, Rusya ile Çin arasında uzun süredir yapılan görüşmelerin sona erdiğini söyledi. Kladov, "Rusya, Çin'e 24 adet Su-35 savaş uçaklarından satacak." dedi.

S-400 hava savunma sistemlerini alan ilk ülkenin Çin olduğunu hatırlatan Kladov, Su-35 uçaklarını alan ilk ülkenin yine Çin olduğunu söyledi.

Kommersant gazetesine konuşan kaynaklar anlaşma değerinin 2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Su-35 uçakları Sukhoi tarafından tasarlanan ve Komsomolsk-on-Amur Uçak Üretim Ortaklığı tarafından üretilen tek koltuklu, çift motorlu süper-manevra kabiliyetli çok amaçlı avcı jeti olarak üretildi.

Rus Hava Kuvvetleri Su-35'in yeni düzeltmeler yapılmış tasarımı Su-35S'den 48 adet sipariş vermiştir. İki Su-35 modeli de Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya ve Güney Kore'yi kapsayan birçok ülkede pazarlandı. Fakat bugüne kadar herhangi bir ihracat siparişi çekemedi. Sukhoi başta Su-35'in ikinci modernizasyonundan dünya çapında 160 adetten fazla ihraç edeceğini öngörmüştü.

Su-35 özellikleri:

Mürettebat: 1 kişi
Uzunluk: 21,9 metre
Yükseklik: 5,9 metre
Kanat genişliği: 14,7 metre
Hız: 2600 km/s
Maksimum menzili: 3600 km
Kalkış ağırlığı: 25,3 ton
Maksimum kalkış ağırlığı: 34,5 ton
Maksimum Yakıt Kapasitesi: 11,5 ton
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Çin'e 24 adet savaş uçağı satacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER