Arap Birliği'nden, ABD ve Rusya'nın Suriye'deki ateşkes anlaşmasına destek


Arap Birliği, ABD ve Rusya'nın Suriye'de 27 Şubat'ta başlayacak geçici çatışmasızlık anlaşmasına destek verdiğini açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreterlik Nebil El-Arabi yaptığı yazılı açıklamada, "ABD ve Rusya'nın Suriye'de 27 Şubat'ta başlayacak geçici çatışmasızlık üzerinde anlaşmasını destekliyoruz." dedi. Arabi, "Suriye hükümetinin anlaşmaya uyacak olması gayretini görüyoruz. Aynı şekilde diğer silahlı grupların da bu ateşkese sadık kalmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. El-Arabi ayrıca, "Suriye'de başından itibaren savaştan ziyade siyasi çözümden yana olduğumuzu her zaman belirttik." diyerek Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esed rejimini silahla devirmek isteyenlere göndermede bulundu.

Öte yandan "Esed rejiminin silahlı mücadeleyle devrilmesini isteyen Katar ve Suudi Arabistan'ın Moskova ile görüşmeleri sıklaştırmasının, Beşar Esedli geçiş dönemini kabul edecekleri anlamına geldiği" iddiası gündeme geldi. İki Arap devletinin anlaşmaya "evet" demesi halinde, Türkiye'nin, Suriye politikasında tamamen yalnız kalacağı ileri sürüldü.

ABD ve Rusya arasında varılan ateşkes anlaşmasının dışında tutulan El-Nusra Cephesi ve terör örgütü IŞİD ise Esed'in silahlı mücadeleyle devrilmesinden yana olduklarını açıkladı.

Suriye'de, geçen hafta sonu ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'un yaptığı telefon görüşmeleri sonunda taraflar arasında ateşkes anlaşmasının sağlandığı duyurulmuştu. IŞİD ve Nusra Cephesi'ne düzenlenen saldırıların, varılan bu anlaşmanın dışında olduğu aktarılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Arap Birliği'nden, ABD ve Rusya'nın Suriye'deki ateşkes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER