'Arı çiti' yapımı için hibe verilecek


Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) eylem planı kapsamında Arıcılığın Geliştirilmesi Programı çerçevesinde 'Arı çiti' yapımı için hibe destekleri verilmeye başlandı.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak hibe programı başlatılması sağlandı. Konuyla ilgili Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle: "Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi Kapsamında arı yetiştiricilerinin üretim faaliyetine geçmelerini sağlamak üzere arıcılık ekipmanları edinmelerine katkıda bulunmak amacıyla DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Müdürlüğümüz arasında protokol imzalanarak hibe programı başlatılması sağlandı.

DOKAP Eylem Planı doğrultusunda uygulamaya konulan 'Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi' kapsamında daha önceki dönemlerde arıcılıkta 'Oğul Kış Bakımı' konusunda DOKAP tarafından düzenlenen eğitime katılanlardan en az 50 arılı kovanı olan ve AKS kaydı olan arıcılara hibe desteği verilecektir. Eğitime katılıp ta hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin en geç 07 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla İl Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Arıcılığın Geliştirilmesi Programı Kapsamında sağlanacak hibe desteğinin ilimiz ve bölge arıcılığına hayırlı olmasını temenni ederiz."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Arı çiti' yapımı için hibe verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER