Baro Başkanı Çıtırık: Türkiye'de hak ihlalleri artarak devam ediyor


Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 67. yıldönümünde Türkiye'de hak ihlallerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Baro Başkanı Çıtırık, İnsan Hakları Haftası kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, Adana Barosu olarak olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan hak ihlalleri karşısında basın açıklamaları, cübbeli yürüyüşler, yargıya yapılan başvurular ile tavır ve duruş sergilediklerini ifade etti. Dünyada ve Türkiye'de yaşanan hak ihlalleri sonrasında insanlarda özgürlük mü, güvenlik mi ikileminin oluşturulduğunu aktaran Çıtırık, "Bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması hususunda en önemli adımlardan birisi de 10 Aralık 1948'de BM Genel Kurulu'nda kabul edilen Insan Hakları Evrensel Beyannamesi'dir." dedi.

İnsanların özgür, onur ve haklar yönünden eşit olduğunu aktaran Çıtırık, şunları kaydetti: "Kişilerin sadece insan olması nedeniyle bu haklara sahip olduğu unutulmamalıdır. Bölgesel savaşlar, bölgesel eşitsizlikler devam etmektedir. Açlık, yoksulluk, sağlıklı içme suyuna erişim, göç ve iltica sorunları tüm insanlığın sorununa dönüşmüş ve çözüm beklerken, dünya egemenleri ve varsılları için bu sorunlar bir anlam ifade etmemektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı Çıtırık: Türkiye'de hak ihlalleri artarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER