Sağlık işletmelerine yönelik çalıştay düzenlendi


Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli toplantı salonunda 'Sağlık İşletmelerine Yönelik Beceri ve Eğitim Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda, okullar ile sağlık kurumları iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarla ilgili birbirlerinden beklentileri, yaşadıkları sıkıntılara yönelik çözüme dayalı istek ve önerileri değerlendirildi.

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Bilal, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nurettin Özdener, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Alper Acil, hastaneler ile sağlık alanında eğitim veren liselerin temsilcileri, doktorlar ve hemşireler katıldı. İdari Hizmetler Başkanı Dr. Alper Acil, "Yaşanılan zorlukları önleme açısından biz gerçekçi olmaktan yanayız. Kanun yoluyla belirlenen kurum kararlarını uygularken iş birliği içerisinde olmak istiyoruz. Gerçekleşen bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Nurettin Özdener, hastanelerde staj gören çocukların eğitimine değinerek, "Sağlık kuruluşumuzda çalışan personelimiz öğretmen vasfı taşıyor. Bizler sağlık hizmeti üreten kurumlarız. Çok sayıda vatandaş hastanelerimizden faydalanıyor. Bu tür kurum ve kuruluşlarda teorik bilgi veren yeterli sayıda öğretmenlerimizin görevlendirilmesi çok önem arz ediyor." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran ise amaçlarının sağlık kurumlarının karşılıklı uygulama ve faaliyetlerinde yaşanılan sıkıntı ve aksaklıkları tespit etmek ve çözüm önerilerinde bulunmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminde görev yapan Hazım İşcan, katılımcılara çalıştayın amacı hakkında bilgi verdi. Son bölümünde görüş ve önerilerin dile getirildiği çalıştayla ilgili kapsamlı bir rapor düzenlenip valiliğe sunulacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık işletmelerine yönelik çalıştay düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER