Arnavutluk başbakanlık binası Fransız bayrağı ile parladı


Fransa'nın başkenti Paris'te dün gece düzenlenen terör saldırılarına kınayan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın başbakanlık binası Fransa bayrağının renkleriyle parladı.

Edi Rama, Fransa Cumhurbaşkanı Manuel Vallas'a gönderdiği taziye mesajında "Fransa tekrar nefret, kin ve terör tarafından vuruldu. Arnavutluk ve bütün Arnavutlar olarak acınızı paylaşıyoruz." dedi. Fransa halkının bu zor döneminde yanlarında olduklarını belirten Rama, "Kurbanların ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Bu zor dönemde Fransız halkına desteğimizi ifade ediyorum." dedi.

KOSOVA'DA BİR GÜN YAS EDİLDİ

Terör saldırıyı sert bir dile kınanan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga pazar günü ülke genelinde ulusal yas günü olarak ilan etti. Atifete Yahyaga'nın kararıyla yarın ülke genelinde kamu binalarında bayraklar yarıya indirecek.

Kosova Başakanı İsa Mustafa, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ve çok sayıda vatandaş Priştine'deki Fransa Büyükelçiliği binası önüne Paris'teki terör kurbanları anısına çiçek koydu. Kadri Veseli Fransa Büyükelçisi Maryse Daviet' başsağlığı diledi. Priştine'nin merkezinde de vatandaşlar saldırı sırasında ölenler için mum yakıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Arnavutluk başbakanlık binası Fransız bayrağı ile parladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER