Arslan: Bugün saraylarda yaşıyorsa Cumhuriyet'in sayesinde o konuma geldi


CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararını kabul etmediğini söylemesinin gerçek anlamda eleştiri bandını aşan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni, temel değerlerini dinamitleyen bir noktaya getirdiğini söyledi. Cumhuriyet dönemi bir enkaz dönemi değil, kalkınma dönemi olduğunu ifade eden Arslan, "Bunu söyleyenler, bugün bir yerlere gelmişse Cumhuriyet'in sayesinde gelmiştir. Bugün saraylarda yaşıyorsa yine Cumhuriyet'in sayesinde o konuma gelmişlerdir. Geçmişi enkaz kabul ederek, inkar ederek bu ülkenin bir yere varması mümkün değildir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, çiftçiye mazotun kesinlikle vergisiz bir şekilde verilebileceğini vurguladı. Yalım, istenilmesi halinde üreten bir Türkiye oluşabileceğini kaydeden Yalım, yat ve traktör fotoğraflarını göstererek bunların hangisinin yakıtının daha ucuz olduğunu sordu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise sanatçı Özay Gönlüm'ün ölümünün 16. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Son günlerde Cumhuriyet 90 yıllık döneminin enkaz olarak kabul edilip bunun kaldırılması için uğraşıldığının söylenmesini eleştiren Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararını kabul etmediğini söylemesinin gerçek anlamda eleştiri bandını aşan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni temel değerlerine dinamitleyen bir noktaya getirdiğini vurguladı.

Bu açıklamalardan sonra vatandaşlara yasalara ve Anayasa'ya uyulması noktasında çok fazla söylenecek bir söz olamayacağını belirten Arslan, "Bu tür toplumu inciten, Cumhuriyet'in, ülkenin temel değerlerine gerçek anlamda rencide eden, onu zedeleyen açıklamaların sadece ülkede yaşayan insanları incitmediğini aynı zamanda dünya ülkeleri nezdinde Türkiye'nin itibarında zedelendiğini açıkça belirtmek istiyorum. Cumhuriyet dönemi bir enkaz dönemi değil, kalkınma dönemidir. Bunu söyleyenler, bugün bir yerlere gelmişse Cumhuriyetin sayesinde gelmiştir. Bugün saraylarda yaşıyorsa yine Cumhuriyet'in sayesine o konuma gelmişlerdir. Geçmişi enkaz kabul ederek, inkar ederek bu ülkenin bir yere varması mümkün değildir." diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Anayasa Mahkemesi kararına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine ise Arslan, bakanın bir yanılgı içinde olduğunu söyledi. Mahkeme kararlarının eleştirilebileceğini, yasaya, Anayasa'ya uygun olmadığının söylenebileceğini dile getiren Arslan, ama hiçbir zaman da en üst noktada bulunan Cumhurbaşkanı'nın 'verilen kararı kabul etmiyorum, saygı duymuyorum' demesini yanlış bulduğunu kaydetti.

Yargı üzerinde bir baskının, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını zedeleyen bir açıklama olduğunu belirten Arslan, Adalet Bakanı'nın açıklamalarının da bu yönden talihsiz olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Arslan: Bugün saraylarda yaşıyorsa Cumhuriyet'in sayesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER