Artvin'de ürün güvenliği haftası etkinlikleri sürüyor

Artvin'de ürün güvenliği haftası etkinlikleri sürüyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde 12-18 Ekim tarihleri arasında Ürün Güvenliği Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde ürün güvenliği hakkında bilgi veriliyor.

Etkinlikler kapsamında Artvin, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü, 'Ürün Güvenliği' konusunda okullarda bilgi vermeye devam ediyor. Vakıfbank İlköğretim Okulu'nda 3. ve 4. sınıfların katıldığı Ürün Güvenliği semineri gerçekleştirildi. Artvin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli, Makine Mühendisi Mesut Kaya sunumu gerçekleştirdi. Kaya yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Türkiye genelinde 12-18 Ekim tarihleri arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu Ürün Güvenliği Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde ürün güvenliği hakkında bilgi veriyoruz. Biz bugün öğrencilere, asansörler ve evlerde kullanılan cihazlar hakkında Ürün Güvenliğine yönelik animasyonlu, videolu sunum gerçekleştirdik. Güvenli Sanayi Ürünleri insan hayatı için çok büyük önem arzetmektedir. Bakanlığımız bu gerçekten hareketle çok önemli çalışmalar, etkinlikler ve seminerler düzenleyerek halkımızı bilinçlendirmektedir.

Ürün güvenliği hakkındaki bilgileri tabandan yani çocuklarımızdan başlayarak bu vesileyle ebebeynlerine ulaşabileceğimizi ve böylece çok daha geniş kitlelere bu bilgileri aktarmış olacağımızı umut ediyoruz. Sunum sonunda öğrencilere Bakanlığımızın hazırlamış olduğu, broşür, dergi, çıkartma, kalem ve kırtasiye malzemeler dağıttık. Öğrencilere güvensiz ürünlerle ilgili şikâyet hattımız olan 'ALO 130'un tanıtımını yaptık. Bundan sonra herhangi bir sanayi ürünüyle ilgili şikayet olursa, anne ve babalarının bu numarayı arayarak şikayetlerinin kayıt altına alınacağı gerekli denetimlerin yapılacağı ve ürünlerin yasal süreler içerisinde güvenli hale getirilmesinin sağlanacağı bilgisini verdik." CİHAN
<< Önceki Haber Artvin'de ürün güvenliği haftası etkinlikleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER