Aşağı Saksonya'da polis olmak için Alman vatandaşlığı şartı yok


Osnabrück Emniyet Bölge Müdürlüğü 2015 yılında sorumluluk alanında görevlendirilen çeşitli rütbelerle 103 yeni polis görevlisinin atamasının yapıldığını açıkladı. Yeni atanan polisler Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanı olan Ostfrisland adasından Hollanda sınırı boyunca ve merkez kriminal dairesinin çeşitli birimlerinde görevlendirildi.

Emniyet basın sözcüsü Marco Ellermann, özellikle ve daha fazla göçmen kökenli polis memurları aradıkları ve bunun için Aşağı Saksonya emniyeti olarak Alman vatandaşlığı şartı aramadıklarını belirterek "2016 yılı polis memurluğu başvuruları 31 Ekim 2015 tarihine kadar yapılabilir." dedi.

Polis teşkilatına başvuru için adaylarda 31 yaşını doldurmamış olmak, bayanlarda boy uzunluğunun en az 1,63 metre, erkeklerin ise en az 1,68 metre olması ve sağlık durumunun mesleği yapabilmesine engel olmaması gibi şartlar aranıyor. Adaylıkları kabul edilenlerin Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Oldenburg, Nienburg ve Hannoversch Münden şehirlerinde bulunan polis akademilerinde 3 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlamaları gerekiyor. Bu eğitim sırasında adaylara stajyer maaşı ödeniyor. Lisans eğitimi başarıyla bitirildiğinde adaylar polis komiseri rütbesiyle göreve atanıyor.

Başvuru için www.polizei-studium.de internet sayfasından daha detaylı bilgi alınabiliyor. Basın açıklamasında ayrıca polislik mesleğine ilgiyi çekmek ve başvuruları arttırmak için Emniyet Müdürlüğü tarafından Kuzeybatı bölgesinde bulunan 46 otobüs güzergâhına bilgilendirme afişleri asıldığı vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber Aşağı Saksonya'da polis olmak için Alman vatandaşlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER