Asar, RheinMain Hochschule İdari İşler Başkanı oldu


Hukukçu Ayşe Asar, RheinMain Yüksekokulu İdari İşler başkanlığına getirildi. Daha önce Frankfurt Goethe Üniversitesi'nde İdari İşler başkan yardımcılığı yapan Ayşe Asar , "Bir kadın ve Türk kökenli olarak bu pozisyona getirilmek güzel bir duygu. Çok mutlu ve gururluyum." diyerek yüklendiği ağır sorumluluğun bilincinde olduğunu söyledi.

Frankfurt şehri yakınlarındaki Bad Schwalbach kasabasında doğup büyüyen, uzman hukukçu Ayşe Asar (39), 12 bin öğrencinin eğitim gördüğü RheinMain Yüksekokulu'nda (RheinMain Hochschule) İdari İşler başkanlığa getirildi.

Ayşe Asar okulun merkezinin bulunduğu Wiesbaden'de görkemli bir törenle görevi 33 yıldan beri sürdüren Wilfried Friedl'den teslim aldı. Omuzlarına binen ağır sorumluluğun bilincinde olduğunu kaydeden Ayşe Asar, "Hem bir Türk, hem bir kadın olarak bu pozisyona getirilmek güzel. Çok mutluyum, gururluyum. Yıllardır çalışmalarımın karşılığını almanın sevinci içindeyim. Almanya'da artık dördüncü nesil Türkler yaşıyor. Yarım asırdır yaşadığımız bu ülkede biz Türklerin her pozisyonda olması gerekir." dedi.

Annesi, eşi, iki çocuğu ve aralarında çok sayıda üst düzey yönetici profesörlerin de olduğu törende görevi teslim almanın heyecanını yaşayan Ayşe Asar "Görevi başarılı bir şekilde sürdürmek için tüm gücümle gayret edeceğim. Bana bu görevi verenlerin yüzünü asla kara çıkartmam." diyerek çok çalışacağını, çalışanlarla hep beraber okulun daha iyi konuma gelmesi için uğraşacaklarını sözlerine ekledi.

RheinMain Hochschule Rektörü Prof. Dr. Detlef Reymann, Asar'ın ekibe katılmasından mutlu olduklarını belirterek,"Çok iyi bir seçim yaptık. Asar ile daha da güçlendik. Hoş geldiniz okulumuza." dedi. Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı Daire Başkanı Eric Seng'de Ayşe Asar'ın çalışmalarından övgüyle bahsederek tebrik etti.

"BİR YILDA İKİ MUTLULUK VERİCİ DEĞİŞİM"

Bu yıl içinde iki kez güzel ve mutluluk veren değişim yaşayan Ayşe Asar, Mart ayında 47 bin öğrencinin bulunduğu Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde İdari İşler başkan yardımcısı olmuştu. RheinMain Yüksek Okulu'nda Yönetim Kuruluna da giren okulun rektöründen sonra ikinci pozisyondaki isim olan Asar, bilimsel ve idari konularda söz sahibi olduğu gibi idari bölümde çalışan tüm personelin sorumluluğunu da üstlendi. Giessen Üniversite'sinde işletme ve vergi hukuku öğrenimine başlayan ve Köln Üniversitesi'nde tamamlayan Asar, Londra'da yüksek lisans yaptı.

İngiltere, Türkiye ve Almanya'da hukuk bürolarında çalışan Asar, 2004'te Goethe Üniversitesi'nde hukuk müşaviri olarak göreve başlamış, bu yıl içinde ise İdari Başkan yardımcılığına seçilmişti. Almanya doğumlu olan Asar aslen Nevşehir'in Gülşehir ilçesinden. Asar, eyalet hükümetine ve diğer kurumlara karşı pozisyonunu belirlediği Goethe Üniversitesi'ndeki görevini bu akademide de yapacak. Hukuk Fakültesini yüksek notlarla bitiren Ayşe Asar, avukatlık bürosu yerine üniversiteyi seçip önce yeni yüzü olduğu Frankfurt Üniversitesi'de şimdi de RheinMain Yüksek Okulu'nda aldığı görevle Almanya'daki Türkleri gururlandırdı. CİHAN
<< Önceki Haber Asar, RheinMain Hochschule İdari İşler Başkanı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER