"Asgari ücret arttı ama patron ödemiyor"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, taşeron işçilerin mağduriyetini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Kayseri'nin Develi ilçesinde belediyenin işlerini yapan taşeron firmanın, asgari ücret artışının ardından işçilerden baskı ile artışı geri aldığı iddialarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soran Arık, işçilerin haklarının kağıt üzerinde kaldığını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Develi Belediyesi'nin işlerini yapan taşeron firmanın hukuk dışı uygulamalarını Meclis'e taşıdı. Asgari ücretin artışının ardından taşeron firmanın işçilerden zam farkını tekrar aldığı yönündeki iddiaları gündeme taşıyan Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Firmanın işçileri işten çıkarmakla tehdit ettiğini ve bu konuda dilekçe aldığını ifade eden Arık, konunun yerel basında da yer aldığını kaydetti.

Taşeron firma işçilerinin yıl sonunda banka hesaplarına yatan tazminatlarını elden firmaya teslim ettiğini dile getiren Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: "Yeni yılla birlikte asgari ücret 1.300 TL oldu. Bu artışın ardından özellikle özel sektörde bazı olumsuzluklar yaşandığı gündeme gelmektedir. Kayseri'nin Develi ilçesinde belediyenin işlerini yapan taşeron firmanın, işçilerden maaş artışlarını her ay geri istediği öne sürülmektedir. Yerel basına da yansıyan olay çerçevesinde işverenin maaş artışlarını iade etmeyen 170 çalışanı işten çıkarmakla tehdit ettiği belirtilmektedir."

CHP'li Arık, şu soruları sordu: "Develi'de yaşanan olayla ilgili olarak size yansıyan bir şikayet var mıdır? Varsa bu konuda nasıl bir çalışma yaptınız? Söz konusu iddialar doğru ise hükümet olarak nasıl bir yaptırım uygulamayı planlıyorsunuz? Türkiye'nin önemli sorunlarından biri taşeron işçilik sorunudur. Taşeron işçilerin birtakım hakları kağıt üzerinde teslim edilmiş gibi görülse de uygulamada birçok olumsuzluk yaşanmaktadır. Örneğin birçok taşeron firmanın yıl sonunda çalışanların hesabına yatırdığı tazminatları, işçilerden elden geri aldığı bilinmektedir. Hükümet olarak, işçilerin bu mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır? Varsa nedir?" CİHAN
<< Önceki Haber "Asgari ücret arttı ama patron ödemiyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER