Askeri sendikalar kurulması için CHP'den yasa teklifi


CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök, askeri işyerlerinde çalışan sivil memurların kendi hizmet kollarında sendika kurabilmelerini sağlamak amacıyla yasa teklifi verdi.

Levent Gök, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na verdi.

Yasa teklifiyle, kamu çalışanlarının sendika kurabilecekleri hizmet kolları arasına "Savunma ve Güvenlik Hizmetleri"nin ayrı bir hizmet kolu olarak eklenmesi öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa, askeri kıta, karargâh ve kurumlarda çalışan sivil memurlar kendi hizmet kollarında kurulan sendikalara üye olabilecekler.

Askeri kurum ve kuruluşlarda çalışan sivil memurların sendika kurma ve sendikalara üye olma hakkını Anayasa Mahkemesi kararıyla elde ettiklerine dikkat çeken Levent Gök, yasada 'Savunma ve Güvenlik Hizmetleri' ayrı bir hizmet kolu olarak tanımlanmadığı için, memurların farklı farklı sendikalara üye olmak zorunda kaldıklarını belirtti. Gök, çalışanların, farklı farklı hizmet kolları yerine kendi hizmet kollarında kurulacak sendikalara üye olmalarıyla ortak çıkarlarını daha kolay savunabileceklerini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Askeri sendikalar kurulması için CHP'den yasa teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER