Ata eziyet vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı


Edirne'de bir adamın yere yığılan atını tekmeleme ve kırbaçlama anının görüntüsü büyük tepki çekti.

Olay, 6 Nisan tarihinde Şükrüpaşa Mahallesi'nde yaşandı. Sokakta at arabasıyla kâğıt toplayan bir vatandaş, Mithat Vardar Caddesi üzerine geldi. Caddede ilerlediği sırada bilinmeyen bir nedenden dolayı arabasını çeken at, yere yığıldı. Arabadan inen vatandaş, yerde yatan atı kaldırmak için bir süre uğraştı. Başarılı olamayan vatandaş, bu kez tekme atıp kırbaç vurarak atı kaldırmaya çalıştı.
Sahibinin, atının yüzüne attığı tekme ve vurduğu kırbaçlar bölgede yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi. Hemen ardından da polise bildirildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerinde at sahibine büyük tepki oluştu.

Hayvana yapılan eziyete, Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender de tepki gösterdi. Yaşanan olay karşısında büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Kalender, "Olaya hemen müdahale etmek istedik. Videoyu geçen arkadaşımızla irtibata geçtik. Olay polise bildirilmiş. Polis gelince şahıs kaçmış, atı da bir şekilde oradan kaldırmışlar. Sonrasında at ve şahısla ilgili bir bilgi edinemedik." dedi.

Olayla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne gittiklerini anlatan Kalender, hayvana yapılan cezanın karşılığının sadece 500 küsur TL olduğunu kaydetti. Hayvanın ölmesi durumunda cezasının ancak bin TL civarında olduğunu vurgulayan Kalender, bu konuda bir an önce yasanın çıkması, hayvana eziyet edene hapis cezasının verilmesi gerektiğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Ata eziyet vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER