Atambayev: Son seçimler, ülkemizin demokrasi yolunda ilerlediğinin göstergesidir


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkede dün gerçekleşen genel seçimleri izlemek için Bişkek'e gelen yabancı gözlemcilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı, gözlemcilere milletvekili seçimlerinin adil ve şeffaf geçmesi için yardımcı olduklarından dolayı teşekkür ederek, "Kırgızistan için dün tarihi bir gündü. Ülkemizde gerçekleşen önceki seçimler sonrası, her zaman protestolor ve ayaklanmalar oluyordu. Ama, bugün ülkedeki durumun sakin olması, seçimlerin adil geçtiğinin göstergesidir. Ülkemizin özgürlüğüne kavuştuğundan beri en büyük sorunlarının birisi olan seçim sonunu olumlu yönde çözdük diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Kırgızistan'ın bölge ülkeleri arasından ilk olarak biyometrik veri tabanı kullandığını Almazbek Atambayev, bunun ülke özgürlüğü ve demokrasi adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Kırgızistan'da dün gerçekleşen, Genel Seçimler'de 69 ülkeden 613 uluslarası gözlemci katılmıştı. Merkezi Seçim Komisyonu (MSK) tarafından açıklanan ön sonuçlara göre, 120 sandalyeli Parlamentoya 6 parti girmeye hak kazandı. Seçime 14 parti katılmıştı. Buna göre, iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, ana muhalefet Respublika-Ata Curt, Kırgızistan, Bir Bol, Önügüü-Progress ve Ata-Meken partileri meclise girdi. Seçimin resmi seçim sonuçlarının MSK tarafından önümüzdeki 20 gün içinde açıklanması bekleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Atambayev: Son seçimler, ülkemizin demokrasi yolunda ilerlediğinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER