Atatürk ölüm yıl dönümünde Mudanya'da anıldı

Atatürk ölüm yıl dönümünde Mudanya'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Mudanya'da törenlerle anıldı. İskele Meydanı'ndaki anma törenine Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Garnizon Komutanı Tayfun Paşalıoğlu ile siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe, sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrakların yarıya indirilmesiyle sona eren program daha sonra Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Turhan Tayan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Atatürk'ü Anma" programıyla devam etti. Öğrencilerin oratoryosu büyük alkış aldı.

ÖĞRENCİLERDEN İLELEBET ATATÜRK

Bu arada Mudanya Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi öğrencileri de okul bahçesinde düzenledikleri "Atatürk'ü Anmak" adlı programda oluşturdukları 1938 yazılı sonsuzluk işaretiyle devrimlerinin bekçisi olacaklarının mesajını verdi.

CHP'DEN AYRI ANMA

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı da, Mudanya Kaymakamlığı'nın resmi programı ardından İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptı. Partinin gençlik ve kadın kolları üyelerinin de hazır bulunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı yaptı. Yüzyıla damgasını vuran Ulu Önder'in sonsuza kadar yaşayacağını belirten Avcı, ilke ve devrimlerinin tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin geleceğine yön vermeye devam edeceğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk ölüm yıl dönümünde Mudanya'da anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER