Aktif Eğitim-Sen, üyelerine sertifikalı 'akıl oyunları' kursu düzenledi

Aktif Eğitim-Sen, üyelerine sertifikalı 'akıl oyunları' kursu düzenledi

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi öğretmenlere 'Akıl ve Zeka Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı' düzenledi. Kursa katılan öğretmenler oyunları, dikkat bozukluğu ve bilgisayar bağımlısı öğrencilerin adaptasyonunda kullanacak.

Sendika hizmet binasında düzenlenen programla ilgili açıklamada bulunan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, "Sendikamız sadece üyelerine değil, tüm eğitimcilere gerçek anlamda eğitim-öğretime hazırlayıcı ve donatıcı eğitimlerle, farkını hissettiriyor, yaşatıyor, yaşatmaya devam ediyor. Değişik programlarla üyemiz olsun olmasın tüm öğretmenlerimizin her açıdan farkındalık ortaya çıkarabilecekleri fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Durmuyoruz, durmayacağız. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı programından sonra öğretmenlerimizi Akıl ve Zeka Oyunları sertifikalı eğitim programıyla buluşturmanın sevincini sendika olarak yaşamaktayız. Bu programla birlikte öğretmenlerimiz öğrencilerimizin bilişsel ve fiziksel gelişiminde bu oyunları aktif şekilde kullanabilecekler. Ayrıca bu program öğretmenlerimize, öğrencilere yönelik materyal geliştirme, zeka oyunları konusunda velilere rehberlik etme,öğrencilerinin eğitimsel ihtiyaçlarını karşılama gibi daha birçok fayda sağlayacaktır." dedi.

Sertifika alan öğretmenlerin okullarında dikkat sorunu yaşayan, bilgisayar bağımlısı olan, zeka gelişimine önem veren öğrencilere yönelik akıl ve zeka oyunları çalışmaları yapabileceklerini belirten Zor, "Zeka oyunlarıyla işlenen derslerde öğrenciler daha aktif olacaktır.Ayrıca öğrenciler hızlı , stratejik ve soyut düşünmeyi,çözüm üretmeyi, sistemli ve disiplinli çalışmayı ve sosyalleşmeyi öğreneceklerdir." diye konuştu.

Programa katılan öğretmenler, hem eğlendiklerini hem de 35 tane oyun öğrendiklerini kendilerinin gelişiminde etkin rol oynayan sendikalarının yöneticilerine de teşekkür etti. İki gün süren program, kursu veren Emin Acar'a plaket takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen, üyelerine sertifikalı 'akıl oyunları'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER