'Hayvan sağlığı konusunda AB standartlarına ulaşmayı amaçlamaktayız'

'Hayvan sağlığı konusunda AB standartlarına ulaşmayı amaçlamaktayız'

Çankırı'da 2012 yılından bu yana 307 proje ile hibe sözleşmesi imzalayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı il Koordinatörlüğü'ne, 15. çağrı dönemi kapsamında toplam yatırım tutarı yaklaşık 28 milyon TL olan 9 proje başvurusu yapıldı.

4 Kasım'da tamamlanan başvuru işlemleri neticesinde başvurusu yapılan projeleri değerlendiren TKDK Çankırı İl Koordinatörü Ahmet Poyraz, yapılan proje başvurularında süt üretiminin öne çıktığını belirterek, şunları kaydetti: "IPARD programında süt üretimi en önemli sektörlerden birisi, Kurum olarak verdiğimiz hibeler ile sütün hijyeni ve hayvan sağlığı konusunda AB standartlarına ulaşmayı amaçlamaktayız. 15. çağrı dönemi için başvurusu yapılan 9 projenin tamamı süt üretimine yönelik yeni yatırımları içeren projeler, dolayısıyla bu projeler hayata geçtiğinde Çankırı'daki hayvan varlığı bin 40 tanesi sağmal inek olmak üzere toplam 2 bin 120 adet, üretilen süt miktarı ise yaklaşık günlük 26 ton artacak. Kurulacak bu tesislerin aynı zamanda önemli bir istihdam yaratacağına inanıyoruz."

Projeler için sağlanacak hibe miktarına da değinen Poyraz, şu ifadeleri kullandı: "IPARD programı kapsamında dağlık alanda yaşayan genç çiftçiler için hibe tutarı yüzde 65 olarak belirlenmiştir. İl koordinatörlüğümüze sunulan 9 projenin 8 tanesi genç yatırımcılar tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle hibe oranımız artmaktadır. Toplam yatırım tutarı olan 28 milyon TL için ödenmesi öngörülen hibe tutarı yaklaşık 18 milyon TL civarındadır."

Projelerin incelenmesi işlemlerinin devam ettiğini dile getiren İl Koordinatörü Poyraz, "İl Koordinatörlüğü olarak amacımız tüm projelerimiz ile sözleşme imzalayarak bu yatırımların bir an önce gerçekleşmesi, çalışmalarımız bu amaca dönük olarak hızla devam etmektedir." şeklinde sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Hayvan sağlığı konusunda AB standartlarına ulaşmayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER