Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü buruk kutlandı


Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü, geçen Pazar Ankara'da gerçekleşen terör saldırısından dolayı buruk kutlandı.

Mersin Tren Garı'nda protokolün muharip gazileri karşılaması ile başlayan tören, protokol üyeleri ve vatandaşların Mersin Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na yürüyüşü ile devam etti. Alanda düzenlenen törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal, Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Alanda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla devam eden törende, öğrenciler Atatürk temalı şiirler okudu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleşen menfur saldırı neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Sanal, geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen hainlerin olduğunu belirterek, kimsenin bu oyuna gelmeyeceğini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yakmış olduğu bağımsızlık meşalesinin Mersin'de de yükseldiğini vurgulayan Sanal, "Mersinliler önce Fransızlara sonrasında Ermeni çetelere karşı bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir. Bağımsızlık meşalesi Mersin'de Gözneli Mehmet, Tarsuslu Adile Hala, Milis Başçavuş Yalınayaklı Arap Yahya ve nice isimsiz vatan evlatlarının ellerinde yükselmiştir." dedi.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Başkanvekili Sanal tarafından madalyaları takılmasıyla sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 93. yıl dönümü buruk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER