Atatürk vefat yıldönümünde Çanakkale'de de törenle anıldı

Atatürk vefat yıldönümünde Çanakkale'de de törenle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde Çanakkale'de de törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törene Vali Hamza Erkal, Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, askerler, bürokratlar, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Saat 08.55'te çelenkler koyulduktan sonra 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada sirenler çaldı. Caddelerde yürüyenler, yolda seyreden arabalar, denizde sefer yapan feribotlar durdu.

Buradaki resmi tören bittikten sonar CHP İl Örgütü, ayrıca anma töreni yaptı. CHP Milletvekili Bülent Öz ve İl Başkanı Hamza Karagöz ile diğer partililer, anıta çelenk koydu. Karagöz, "Bugün büyük önderin aramızdan ayrılışın 77. yıldönümüdür. Her yıl daha büyük özlemle, minnetle, hasretle anıyoruz. Bizler onun, 'iki büyük eserim' dediği önce büyük Türkiye Cumhuriyeti, sonra CHP'yi ebediyete kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Anma törenleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsü'ndeki Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki programla devam etti.vefat-yildonumunde-Canakkalede-de-torenle-anildi-1934315.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk vefat yıldönümünde Çanakkale'de de törenle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER