Atatürk, vefatının 77. yılında Anıtkabir'de anıldı


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar kurulu üyeleri, yargı organı başkanları, askeri ve sivil yetkililer, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Devlet erkânının aslanlı yolda yürüyüşü ile başlayan program Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk koyması ile devam etti. Saat 09.05'te saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deftere şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi olarak vefatınızın 77. yıl dönümünde şahsınızı bir kez daha hürmetle, rahmetle yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde bize işaret ettiğiniz muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Dahili ve harici bedhahlara rağmen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşarak vasiyetinizi yerine getirmiş olacağız.

Bu vesile ile şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun." CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk, vefatının 77. yılında Anıtkabir'de anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER