ATSO Başkanı Uslu: Asgari ücret artışı işverene yüklenmemeli

ATSO Başkanı Uslu: Asgari ücret artışı işverene yüklenmemeli

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, asgari ücret artışının iyi hesaplanarak yürürlüğe konulmasını ifade ederek "Artışın tamamı işverene yüklenmemeli." dedi.

Mahmut Uslu, yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinden önce siyasi partilerin taahhütte bulunduğunu hatırlattı. İktidar olan AK Parti'nin de bin 300 lira asgari ücret vaadinin son günlerde tartışılan önemli bir konu durumuna geldiğini söyleyen Uslu, bin 300 liranin iş dünyasına çok ciddi bir külfet getireceğini anlattı. Uslu, şöyle konuştu: "İş dünyasının ayakta kalması için mücadele ettiği bir dönemde astronomik bir rakamın konuşulması iş dünyasını düşündürür oldu. Bu artış inanılmaz bir şekilde bize etki yapacak. Biz her zaman olaya şöyle bakıyoruz. Ülkelerin hedeflerine ulaşması için, büyümesi için gelişmesi için mutlaka ve mutlaka üretiyor olmamız lazım. Siyasi istikrar bu ülkede çok çok önemli. Siyasi istikrar kadar bu ülkede ekonomik istikrara da önem vermemiz lazım. Bu iki olgunun eşit şekilde yürümesi gerektiğine inanıyorum. Her iki tarafı da dengede tutmamız gerekiyor Dolayısıyla asgari ücret tartışılıyor. İnşallah devlet bunun tamamını işverenin omzuna yüklemez. Bunu paylaşımcı bir noktada anlaşılır bir şekilde iş dünyasını da çok fazla sıkıntıya sokmaz."

"Son 3 yıldır ekonomi açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz" diyen Uslu, şöyle devam etti: "Bunun üzerine bir de tuz biber olarak asgari ücret eklendiği zaman ciddi manada sıkıntı yaşanacaktır. Her şeyden önce biz insanlarımızın rahatça geçinebileceği bir maaş almasından yanayız. Biz 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek istiyorsak hem işverenimizi hem de işçimizi paralel bir şekilde dengede tutmamız gerektiğine inanıyoruz. Aksi taktirde bunun bir ayağı sakat olursa başarmamız ve bu hedeflere ulaşmamız da mümkün olmayacaktır. Asgari ücrete şu anda 300 lira zam rakamlarından bahsediliyor ama bunun vergisini de hesapladığınız zaman işveren 550 liralık ek bir rakamla karşı karşıya kalıyor. Bu çerçevede sayın başbakanımız, bakanlarımız, hükümetimiz ilgili kurumlar bu noktada aklıselim düşünüp orta yolu bulup hem çalışanımızı hem de işvereni memnun edecek bir şekilde orta yol bulunur. Aksi taktirde üretimin daha da azalacağı endişesini taşıyoruz." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER