Av. Gündoğdu: Kadın cinayetleri ülkemizin utanç vesikasıdır


ANTALYA (CİHAN)- Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, bir yıl içinde 347 kadın cinayete kurban gitmesinin utanç verici olduğunu söyledi. Kadın cinayetleriyle ilgili Manavgat'ta açıklama yapan Gündoğdu, İskandinav ülkesi Norveç'te geçen yıl kadın cinayetinde ölen kadın sayısının sadece 2 olduğunu kaydetti.

Ülkede geçen yıl değişik nedenlere bağlı 347 kadının cinayete kurban ettiğini belirten Gündoğdu, bunun yegane sorumlusunun ise siyasi iktidar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olduğunu ifade etti. Ülkede kadın cinayetleri sayısının bir önceki yıla göre yüzde 27 oranla artış gösterdiğini belirten Gündoğdu, en son Mersin'in Tarsus ilçesi Çağ Üniversitesi psikoloji 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesin 'kadının korunması noktasında karnesini gösterdiğinin altını çizdi.

Kadın cinayetlerini çözme noktasında iktidarın ve bakanlığı 'günü kurtarma ve vaziyeti koruma noktasında' attığı somut bir adımın olmadığının altını çizen Gündoğdu, "Kadın cinayetleri ülkemizin en büyük ayıbı. İskandinav ülkesi Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarka'da yılda cinayete bağlı ölen ölen kadın sayısı üçü geçmezken ülkemizde bu rakam 347 olursa, neden diyerek çözüm aramak zorundayız. Siyasi iktidar, 1,5 yıldır ülkenin sosyal sorunları yerine hayali düşman üretimine bağlı işlerde uğraştığı için sorunu çözmeye yönelik bir çalışma yapmıyor. Sadece yapıyor gibi görünüyor. Umarın herşeyi paralele bağlayan kadın cinayeti başka bir şeye bağlamaz. Sorun çok ciddi. Başka Özgecanların ölmemesi için köklü çözümler ve reçeteler sunulmalı." diye konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER