Avrasya Film Festivali Kazakistan'da başladı


Dünya çapında dikkat çekici ve kalıcı projeler üretmek için organize edildiği belirtilen Avrasya Film Festivali, Kazakistan'ın kültür başkenti Almatı'da başladı.

Bu sene 11'incisi düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde Avrupa, Güney Asya, Orta Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BTD) ülkelerinden 50'den fazla film gösterilecek.

Kazakistan Kültür Bakanlığı ve Almatı Valiliği tarafından organize edilen festival, 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festival kapsamında Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in ilk uzun metrajlı Fransa-Türkiye ortak yapımı filmi "Mustang" da gösterilecek.

Kazak sinemasının gelişmesine katkı sağladığı için yerli ve yabancı sinemacılara ödüllerin verileceği festivale çok sayıda film yapımcı ve aktör katılıyor. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında, 2014 ve 2015 yılında çekilmiş çok sayıda yerli ve yabancı film, sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu ile jüri özel ödülü kategorilerinde birincilik ödülleri verilecek.

Avrasya Film Festivali'nde, ev sahibi Kazakistan başta olmak üzere Türkiye, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Yunanistan, İran, Fransa, Hindistan, Japonya, Çin, Bulgaristan, Rusya, Almanya, Avusturya, ABD, Güney Kore, Srilenka ve Pakistan'dan filmler yarışacak. CİHAN
<< Önceki Haber Avrasya Film Festivali Kazakistan'da başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER