Avrupalı liderler, mültecilere Balkan yolunun kapatılmasını görüşecek


Bugün Brüksel'de bir araya gelen AB liderleri Türkiye'nin desteğiyle Ege'de alınacak önlemlerin yeterli olup olmayacağını tartışacak. Liderler, alternatif olarak sınırlarda alınacak önlemlerle mültecilerin Balkanları aşmasını engellemeyi düşünüyor.

Avrupa Birliği, Türkiye'den Yunan adalarına mülteci geçişlerinin önemli ölçüde azaldığını belirtse de bazı liderler bunu kış şartlarının doğal bir sonucu olarak görüyor. Bu akşamki zirve öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılacak mini zirve ise Ankara'daki terör saldırısı sebebiyle iptal edilmişti.

Liderlerin bugün ele alacağı taslak metinde Yunan adalarına geçen mülteci sayısının hâlâ çok yüksek olduğu ve sayının daha fazla ve kalıcı şekilde düşmesi gerektiğine değiniliyor. Doğu Avrupa ülkelerinin teklif ettiği B planında ise sınırların mülteci geçişine kapatılması var. Fakat bu durumda mülteciler Yunanistan'da sıkışmış olacak. Söz konusu ülkeler ayrıca, mültecilerin AB ülkeleri arasında paylaştırılması talebine de karşı çıkıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupalı liderler, mültecilere Balkan yolunun kapatılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER