Gözaltındaki Avcı'ya çağ dışı uygulamalar

Eski savcı ve Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı, 7 köşe yazısıyla ‘hükümeti yıkmaya yönelik darbe’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Avcı'nın avukatı Fikret Duran, müvekkiline işkence yapıldığını söyledi.

Gözaltındaki Avcı'ya çağ dışı uygulamalar

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan ve Avcı'nın daimi konuk olduğu "Derin Bakış" programına telefonla bağlanan avukat Fikret Duran, Gültekin Avcı'nın insan haklarına aykırı bir şekilde emniyette tutulduğunu ifade etti.

Avukat Fikret Duran'ın Açıklamaları şöyle:

"GECE 2'YE KADAR YEMEK VERİLMEDİ"

"Gültekin bey dün geceyi nezarette geçirdi. Nezarethane şartları insan haklarına aykırı. Oldukça olumsuz. Yemek verilmedi saat 2’ye kadar. Gültekin bey biliyorsunuz rahatsızlıkları sebebiyle her yemeği yiyemiyor. Saat 9’dan itibaren yemek getirebileceğimizi söylememize rağmen kendilerinin vereceğini söylediler. Fakat 2'ye kadar yemek gelmedi.

"IŞIĞI SABAHA KADAR KAPATMADILAR"

Işığı sabaha kadar açık tuttular. Bir şekilde manevi işkence uyguladılar. Tuvalete gitmek istediğini söylediği zaman polis yetkilileri "Kameraya bakın ben oradan görüp sizi tuvalete götüreceğim" dedi. Fakat 3 saat boyunca insan haklarına aykırı bir şekilde Gültekin Avcı kameraya bakıp işaret etmesine rağmen tuvalete götürülmedi. Maalesef bunlar günümüzün Türkiye’sinde uygulanan çağ dışı insan haklarına aykırı uygulamalar. 

İFADE VERMEDİ

5 tane polis memurunun ifadesi alındı iki tanesinin daha ifadesi alındıktan sonra Gültekin Beyin ifadesinin alınacağını tahmin ediyoruz.
<< Önceki Haber Gözaltındaki Avcı'ya çağ dışı uygulamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER